jože robežnik

Od finančnika do priljubljenega tv-voditelja

Eva Jandl
13. 4. 2022, 20.24
Deli članek:

Verjeli ali ne, danes priljubljeni in šaljivi televizijski voditelj Jože Robežnik je nekoč opravljal povsem drug poklic. Mladi očka je sicer navdušen kolesar, med epidemijo pa se je lotil tudi novega športa, ki ga privlači že od mladosti.

Osebni arhiv
Zgovorni televizijski voditelj kolesari tudi po gozdu.

»Rad kolesarim in hodim v naravo, pa kakšno serijo ali TV-oddajo rad pogledam, zmerno uživam tudi v kuhanju, s sinom ali sam sestavljam lego kocke,« o preživljanju prostega časa pravi priljubljen televizijski voditelj Jože Robežnik, ki se je sredi epidemije lotil še enega športa: »skejtanja« oziroma vožnje z rolko. Čeprav se je novega športa lotil nedavno, mu gre kar dobro, in ko je njegova žena posnela eno izmed voženj po poligonu, je dobil precej podpore od svojih prijateljev. »Prisegam na kolo in 'luft', torej aktivno preživljanje prostega časa na svežem zraku. Trudim se, da bi bil vsaj dvakrat na teden na kolesu, kar bi v vsem letu pomenilo približno sto izletov,« nam je povedal Jože, vendar mu podvig žal ni uspel v preteklem letu, saj med karantenami ni kolesaril. Je pa zato hodil v naravo s sinom, saj kot je hudomušno pripomnil, njegova žena pravi, da je zaradi »lufta« bolj prijazen do nje in otroka.

Osebni arhiv
Med epidemijo se je lotil vožnje z rolko oziroma »skejtanja«.

NASTOPIL V DVEH USPEŠNIH SLOVENSKIH FILMIH

Po tem, ko sta se konec lanskega leta po sedmih letih Jože in njegova sovoditeljica Bernarda Žarn poslovila od oddaje Vikend paket, sta se februarja vrnila z novo oddajo Nedeljsko popoldne. Tako je Jože vsako nedeljo, razen med počitnicami, v službi. V smehu nam je povedal, da se morda res kdaj preveč naje za nedeljsko kosilo, in takrat pomisli, da bi se bilo fino malce uleči pred televizijo, vendar se takoj spomni, da če ne bo nedeljske popoldanske oddaje, ne bo imel česa gledati.

Danes prepoznavni televizijski obraz in spletni vplivnež pa je najprej opravljal popolnoma drugačen poklic: bil je finančnik, upravljavec sklada zasebnega kapitala in ocenjevalec vrednosti podjetij. Od nekdaj ga je privlačila televizija, in še preden je postal televizijski voditelj, se je preizkusil kot igralec. Nastopil je v filmu Mitje Okorna Tu pa tam iz leta 2005 v vlogi Mrkega in še danes se spominja sodelovanja z enim najuspešnejših slovenskih režiserjev, ki zadnja leta ustvarja v tujini. »Snemanje je bila neverjetna izkušnja. Že takrat sem se zavedal Mitjeve veličine, kako je vodil ogromno skupino bolj ali manj amaterjev in entuziastov. Izjemno majhno vlogo sem imel tudi v najbolj gledanem slovenskem filmu Pr' Hostar,« je povedal Jože, ki mu najbolj ustreza delo televizijskega voditelja: leta 2013 je skupaj z Matejem Pucem vodil oddajo Slovenija ima talent, dve leti je »vozil« oddajo Taksi, od leta 2015 pa z Bernardo Žarn vodi nedeljsko oddajo.