Posledice

Bo srboriti Will Smith ostal brez oskarja?

R.T.
28. 3. 2022, 13.07
Posodobljeno: 28. 3. 2022, 13.14
Deli članek:

Zvezdnikov izpad je zasenčil preostanek dogajanja.

Profimedia
Trenutek po zaušnici

Letošnja 94. podelitev oskarjev je za nami – kot je takoj po dejanju dejal Chris Rock, največji dogodek »v zgodovini televizije«.

Spomnimo. Komik se je ponorčeval iz Jade Pinkett Smith, soproge Willa Smitha, ki ima pobrito glavo, za izpadanje las pa je kriva bolezen. Kot je dejal Chris Rock, že nestrpno pričakuje nadaljevanje vojaškega filma G. I. Jane z Jado Pinkett Smith v glavni vlogi. Smith se je šali sprva smejal in ji celo zaploskal. Manj navdušena je bila njegova soproga, ki je besna zavila z očmi. Le nekaj trenutkov za tem je Smith planil na oder in Rocku prisolil klofuto, nato pa ga ozmerjal, da ima umazana usta in da naj ne omenja njegove žene.

Smith je pozneje v govoru po osvojitvi svojega prvega oskarja, in sicer za glavno moško vlogo v filmu Kralj Richard, hvalil celotno teniško družino Williams, o kateri govori film Kralj Richard in poudarjal, da je potrebno braniti družino. Vidno pretresen je med nizanjem zahval potočil tudi solze in na koncu izrazil upanje, da ga bo Ameriška filmska akademija po incidentu še kdaj povabila na podelitev.

Kršil kodeks

Tuji mediji zdaj poročajo, da bo Smith morda moral vrniti oskarja, saj da je prekršil kodeks obnašanja Ameriške filmske akademije iz leta 2017, ki govori o njenih vrednotah in spoštovanja do človeškega dostojanstva.

Chris Rock Smitha ni prijavil policiji. Če si bo premislil, lahko Smitha doleti kazenska ovadba.