Luknje v spominu

"Monica" se ne spominja, da je igrala v Prijateljih

R.T.
9. 3. 2022, 08.48
Posodobljeno: 9. 3. 2022, 08.54
Deli članek:

Spomin ji dela težave, zato obžaluje, da se niso pogosteje fotografirali.

Profimedia
Courteney Cox

Ameriška igralka Courteney Cox, ki je zaslovela v humoristični nanizanki Prijatelji, je priznala, da se marsikaterega snemanja omenjene nanizanke preprosto ne spomni več. Do tega spoznanja je prišla na snemanju ponovne združitve Prijateljev maja lani.

Coxova je razkrila še, da nekaterih epizod preprosto ne more gledati, saj so pospešene zavoljo večjega reklamnega prostora, kar pa spremeni ton njenega glasu.

Kot je dejala 57-letnica, bi si morala pred snemanjem ogledati vseh deset sezon, saj na marsikatero vprašanje, s katerim je bila soočena med snemanjem, zaradi lukenj v spominu preprosto ni imela odgovora. »Ne spomnim se, da sem posnela toliko epizod,« je med drugim dejala. Razkrila je tudi, da se ji to dogaja, ko slučajno ujame kakšen del na televiziji.

O svojem spominu je dejala, da je »precej osnoven«. »Ne spominjam se, da bi v otroštvu doživela kakšno travmo, a imam iz tistega časa morda le tri spomine. Ne vem. Ne vem, zakaj.« Coxova je priznala še, da je zaradi manka spominov na snemanje dotične nanizanke razočarana. »Žal mi je, da nismo naredili več fotografij, ker se lahko spominjam le maločesa.«

Spominja pa se, kako je režiser James Burrows leta 1994 pred prvim predvajanjem zasedbo peljal v Las Vegas, dal vsakemu 500 ameriških dolarjev, to pa pospremil z besedami: »Zapomnite si ta trenutek. To bo zadnjič, da se bosta lahko skupaj sprehodili skozi kazino.« Imel je prav.