Povzdignila glas

FOTO: Kraljica je močno okregala svojega vnuka Williama

Nejc Simšič
9. 3. 2022, 05.31
Deli članek:

Z britanskega dvora je prišla novica, da je najstarejša monarhinja na svetu povzdignila glas nad svojim ljubim vnukom, princem Williamom. Razlog za njeno nejevoljo pa je zelo nenavaden, in sicer je za vse kriv helikopter.

Profimedia
Kraljica je zažugala svojemu vnuku, saj prevečkrat leti s helikopterjem in ji s tem povzroča skrbi.

Kraljica Elizabeta II. ima zadnje čase mnogo skrbi, zdaj pa ji neprespane noči povzroča tudi ljubi vnuk, princ William, ki za prevozno sredstvo najraje uporablja helikopter in ga največkrat pilotira kar sam.

Ni skrivnost, da je princ William izkušen pilot, ki je letel s kraljevimi letalskimi silami. Med drugim je služil kot pilot reševalec v Angleseyju v Severnem Walesu in letalskem reševalnem vozilu East Anglia.

Profimedia
Princ William, ki je izkušen pilot, najraje leti s helikopterjem, kar kraljico jezi.

»Kraljica zaradi skrbi nad Williamom ponoči ne more spati in razumljivo je zelo zaskrbljena,« je povedal vir z dvora. »Kraljica sicer ve, da je William izurjen pilot, vendar meni, da ni vredno tvegati, da bi vseh pet članov njegove družine letelo skupaj, in si ne more predstavljati, kaj bi se zgodilo. To bi sprožilo ustavno krizo. Njeno veličanstvo je tesnim prijateljem in dvorjanom povedalo, da bi rada, da bi William prenehal leteti, zlasti v slabem vremenu, saj helikopterji niso najvarnejša oblika prevoza.«

Profimedia
William in Kate z otroki večkrat letijo s helikopterjem, kar lahko ogrozi prihodnost kraljevine, če se jim kaj zgodi.

Obstaja tudi neuradno pravilo, ki preprečuje višjim članom kraljeve družine, da bi leteli skupaj, vendar so predpis ob rojstvu Williamovih otrok omilili in mladi družini omogočili, da preživi več časa skupaj. Ali bo princ upošteval žuganje svoje babice kraljice, ni znano, saj sta William in Kate pred nekaj dnevi spet poletela s helikopterjem.

Profimedia
William obožuje letenje.