Kuharski chef

Luka Jezeršek celotno pot z Zvoha odsmučal po eni smučki oziroma pešačil

T. P./revija Lady
16. 2. 2022, 05.51
Deli članek:

Kuharski mojster in sodnik v priljubljenem kuharskem šovu o hribolazenju in turni smuki ter o anekdotah s hribov.

Revija Zvezde
Luka Jezeršek

»Greh bi bil, če ne bi šli v hribe,« je te dni ob čudovitem vremenu razmišljal kulinarični mojster Luka Jezeršek. Čeprav priznava, da ni med tistimi najbolj zagrizenimi hribolazci, pa se trudi, da se v hribe vendarle odpravi takrat, kadar mu to dopušča čas. »Za krajše vzpone se odpravim na bližnjo Štefanjo goro, vsako leto pa našo družbo na Triglav pelje Miha Ledinek. Sem se pa predvsem v zadnjih letih navdušil nad turno smuko. S smučmi grem najraje do Zvoha na Krvavcu,« nam zaupa Luka in se ob tem spomni še anekdote.

»Nočna turna smuka, polna luna, jasna noč, cilj je bil Zvoh na Krvavcu. Kmalu po začetku vzpona se mi odtrga sprednja vez, ki jo zasilno popravim na poti do vrha. Noč je bila tako lepa, da se nisem želel obrniti, a težave so se potem nadaljevale tudi pri spustu. Zasilno popravljena sprednja vez se mi je takoj, ko sem se začel spuščati, odtrgala, tako da sem celotno pot z Zvoha odsmučal po eni smučki oziroma pešačil.«