Medvrstniško nasilje

Mladoletnika vrstnika oropala, pretepla do nezavesti, slekla in urinirala po njem

J.V.
5. 7. 2024, 09.35
Posodobljeno: 5. 7. 2024, 09.41
Deli članek:

Po trditvah tožilstva sta mlada Dunajčana aprila 2023 v Linzu v past zvabila tri fizično šibkejše fante in jih nato oropala. Enemu od oškodovancev sta ukradla jakno, čevlje, iPhone in slušalke ter ga pretepala tako dolgo, da je obležal nezavesten. Nato sta ga slekla do golega in urinirala po njem. Oba sta bila obsojena na pogojne zaporne kazni.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na dunajskem deželnem sodišču sta bila na pogojne zaporni kazni obsojena mladoletnika, stara 14 in 15 let, ki sta 14-letnega fanta po ropu pretepla do nezavesti in se celo polulala nanj. "Česa takšnega še nisem slišal v 30 letih, odkar sem sodnik za mladoletnike," je po poročanju avstrijske tiskovne agencije (APA) dejal izkušeni sodnik, šokiran nad dejanji obtoženih.

Zaradi bolečin en teden ni mogel v šolo

Po trditvah tožilstva sta mlada Dunajčana aprila 2023 v Linzu v past zvabila tri fizično šibkejše fante in jih nato oropala. Enemu od oškodovancev sta ukradla jakno, čevlje, iPhone in slušalke ter ga pretepala tako dolgo, da je obležal nezavesten. Nato sta ga slekla do golega in urinirala po njem. "Tepla sta me dve uri. Povsod sem bil otekel. Vse me je bolelo več dni," je na sodišču povedal oškodovanec, ki zaradi bolečin en teden ni mogel v šolo.

Oba sta kljub mladosti že stara znanca policije

Mlada nasilneža sta krivdo priznala in izjavila, da sta želela samo oropati svoje žrtve. Zakaj? "Ker se mi je zdelo kul. Ker sem bil neumen," se je branil 14-letnik. Lani spomladi je bil že obsojen zaradi ropa na 12 mesecev pogojnega zapora, zdaj so mu dodali še 10 mesecev. Tudi 15-letni obtoženec, ki je nastanjen v kriznem centru, se moral zagovarjati še za eno kaznivo dejanje: maja letos sta z 11-letnim sostanovalcem za rojstni dan odpravila v dunajski zabaviščni park Prater, kjer ga je silil, da prodaja mamila, kar pa 11-letnik ni želel, zato ga je večkrat udaril v obraz. Za oba incidenta so mu določili kazen 15 mesecev zapora.