Naučiti se je moral nemško

Luka Sešek: Biti del Avsenikov je trdo delo

Eva Jandl
6. 1. 2022, 20.15
Deli članek:

Luka Sešek, ki je pol leta pevec Ansambla Saša Avsenika, o tem, kako je biti del ansambla, ki nastopa predvsem severno od Slovenije, in kako se je moral naučiti tudi novega tujega jezika.

Revija Jana
Luka pravi, da je najvažnejše, da je v ansamblu obkrožen z ljudmi, ki jim lahko zaupa.

Prej je prepeval v muzikalih, v pop skupini Proper, s katero se je uvrstil na Emo, pokazal svoj talent v šovu Slovenija ima talent in bil finalist v šesti sezoni, nato pa ga je Sašo Avsenik, vnuk Slavka Avsenika, zvabil, da je postal pevec pri popularnem Ansamblu Saša Avsenika. Zdaj je pri Avsenikih že pol leta, zato nas je zanimalo, ali je biti del takšnega ansambla trdo delo in katere so tiste lepše plati.

»V vsaki panogi, ki lepo cveti in je uspešna, je treba pošteno poprijeti za delo. Je pa, hvala bogu, biti član Ansambla Saša Avsenika nekaj resnično lepega. Ekipa je fajn, med seboj se dobro razumemo in to je pri takih količinah nastopov in skupaj preživetih dnevih najpomembnejše. Vem, da sem obkrožen z ljudmi, ki jim lahko zaupam,« pravi Luka, ki pa se je moral spopasti s posebnim izzivom: nemščino.

Facebook
Luka z očetom, znanim radijskim in televizijskim glasom Juretom Seškom.

Učil ga je kar Sašo

Ker ansambel veliko nastopa v nemško govorečih deželah, kjer je izjemno priljubljen, je bil Lukov izziv seveda nemščina. Te se nikoli ni učil, zato se je zdaj z njo »spopadel« skupaj s Sašem, ki ga je učil izgovorjave in branja. Zdaj že lahko bere in mu gredo besedila skladb lažje z jezika, precej jih zna tudi že na pamet, januarja, ki je za glasbenike eden mirnejših mesecev, ko se lahko spočijejo, pa se bo študija nemščine lotil intenzivneje. »Ljudje namreč radi pristopijo in poklepetajo, jaz pa bi se rad pogovarjal z njimi,« je povedal.