Mišica

Ni eden tistih, ki rinejo tja, kjer so priložnosti. Samopromotorje prezira

Marjana Vovk
6. 1. 2022, 05.29
Deli članek:

Trener fitnesa, maneken, radijski in televizijski voditelj ter raper Igor Mikič priznava, da je bilo preteklo leto zanj precej slabo – tako glede posla kot zasebnosti. »Po sedmih letih sem se razšel s punco, poleg tega so se zaradi korone ustavili vsi projekti. Kar težko sem preživel,« je kot vedno odkrit. A že zdaj kaže, da se mu obeta boljše leto.

Mediaspeed
Igor Mikič je preživel naporno leto, a vztraja, saj pravi, da v medijski sceni zelo uživa.

Opravite ob novem letu kakšen pregled starega in naredite načrte?

Ne, sem bolj len, kar se tega tiče. Sem zelo spontan človek, naredim, kar mi ustreza. Vsak dan živim, kot da sem na počitnicah, tako da mi je dobro. Sem eden redkih, verjetno celo v svetu, ki delajo tisto, kar jih res veseli, ki se v poslu res najdejo s srcem. Jaz imam to srečo, zato mi je vsak dan super, nimam šefa, da bi se moral pred kom zagovarjati, vse je odvisno od mene – to je sicer tudi težje, ker imaš 24 ur na dan delo v glavi in se težko kdaj res odklopiš. Na slovenski estradi sem tako raznolik; ne vem, ali je kak lik v šovbiznisu delal več stvari kot jaz – manekenstvo, radio, televizija, vodenje dogodkov, petje … Ni stvari, ki je ne bi počel na medijski sceni!

Ampak pravite, da vse to pride spontano, da svoje poti ne načrtujete?

Ne, vse, kar sem do zdaj delal, so mi ponudili. Nisem eden tistih, ki rinejo svoj nos tja, kjer so priložnosti. Če misliš pozitivno, se stvari zgodijo same. Saj se za kaj že potrudim, na primer pišem nove pesmi, scenarije za oddaje in podobno. Po Exatlonu se mi odpira ogromno priložnosti. V takšni oddaji se ne moreš tri mesece ves čas pretvarjati, zato so Slovenci zdaj končno spoznali, kakšen sem v resnici: iskren, samosvoj in me ni strah povedati, kar mislim. Dobil sem ogromno sporočil gledalcev, da sem jim bil zelo zanimiv in sem popestril oddajo ter se jim zdi, da sem bil res iskren. To pa je največji kompliment, ki ga lahko dobiš – da si jim všeč tak, kot si. 

Osebni arhiv
Med epidemijo je veliko delal na sebi, videz je zanj zelo pomemben.

Pravite, da vam je oddaja odprla nove priložnosti – kaj vas torej čaka v tem letu?

Že jutri grem na Madžarsko snemat neko oddajo, potem bom vodil dve oddaji, a še ne smem povedati, kateri, tudi kakšna nova pesem bo, potem pa upam, da se še sproti kaj odpre, kak glasbeni nastop ali sodelovanje z večjo znamko. Sicer ne maram besede influencer … Včasih so bili zvezde tisti, ki so nekaj konkretno naredili, garali, na primer Jan Plestenjak, danes pa ljudje mislijo, da so kar influencerji, ker imajo 20 tisoč kupljenih sledilcev – pa jih nihče ne pozna niti v lastnem bloku, oni pa se nosijo kot … Skratka, te samooklicane zvezde in samopromoviranje na družbenih omrežjih preziram.

Vi ne spadate mednje?

Ne, jaz sem imel oddaje, še preden je obstajal Instagram. Za mano so že tri oddaje na televiziji, dobili smo kar nekaj nagrad na Slovenskem oglaševalskem festivalu, naredil sem ogromno pesmi, delal na radiu … Mislim, da je moja slava kar upravičena.

Planet TV
Pogreša Dominikansko republiko, kjer so snemali Exatlon, ker je bilo tam toplo, on pa je precej občutljiv na mraz.

Po čem si boste še zapomnili leto 2021?

To je bilo zame kar težko leto, po sedmih letih sem se razšel s punco. Tega mi je zelo žal, a očitno je že moralo biti tako. Sem bolj romantična duša; ko imam nekoga srčno rad, je kar dolg in težek proces, da ga prebolim. Nisem tip, da bi kar pozabil in šel naprej, pri meni »klin se s klinom zbija« ne velja. (smeh) Velik del leta sem zato imel v glavi in srcu slabo voljo. Kar se posla tiče, je bilo tudi hudo. Tako slabo kot v letih 2020 in 2021 še ni bilo. Vsi projekti so se ustavili, klienti niso klicali, televizije niso snemale oddaj. Jaz se ukvarjam samo s šovbiznisom, nimam kakšnih služb za zraven, zato je bilo kar težko preživeti. A če se ne predaš, če vztrajaš in ne odstopaš od svoje kariere … Kaj bi še rekel za lani? Delal sem na sebi, kot vedno, veliko mi pomeni, da sem dobro videti.

So se vaše srčne rane zdaj že zacelile?

Kot sem rekel, to pri meni kar dolgo traja, pa tudi pustim času čas. Iz tega se sicer veliko naučiš. Nikomur v življenju ne gre vedno le dobro, tudi Bill Gates ima, verjamem, veliko več težav, kot jih imam jaz. Tako da … bo že.

Pop tv
Letos napoveduje nove pesmi.