Nova pesem ob jubileju

Navdušenje je treba prijeti za roge in »dati po gasu«

Nejc Simšič
5. 1. 2022, 20.47
Deli članek:

Priljubljena glasbenica in pevka Neisha je vstopila v klub 40, prav danes praznuje rojstni dan. Za darilo pa je sebi in s tem tudi svojim oboževalcem poklonila prav posebno presenečenje – novo pesem, duet z igralcem in glasbenikom Brankom Đurićem - Đurom.

Vita Orehek
Neisha

Neisha, najprej iskrene čestitke za okroglih 40! Kako sami gledate na svoj jubilej?

Mah, sem mislila, da mi bo bolj vseeno ... me pa zdaj 25-letniki že vikajo in nič več ne mežikajo, kar je precej duhamorno. (smeh) Lahko pa rečem, da se biološko počutim fejst mlajšo, saj glede na svoj fizični videz in dober performans, pa tudi v glavi ostajam enako razposajena. Imam občutek, da se v duhu pomlajujem kljub temu, da z leti »modrim«. Da sta starost in pretirano resnobna odraslost pojma, ki pri meni nikoli nista bila dobrodošla. Jaz mislim, da je zrelost to, da povsem prevzameš odgovornost za vsa svoja dejanja in odločitve ter njihove posledice. Ne pa da se pri petdesetih jokcaš in s prstom kažeš na mamo, da je ona kriva, ker te ni drugače vzgojila. Razlikovati moramo med tem, ali je nekdo otroški ali otročji. Je pa vredno imeti pri teh letih povsem razdelane pojme in vajeti posledic morebitnih ran iz otroštva ali odraščanja povsem v svojih rokah. Srečno življenje definirajo srečni odnosi, za to pa moramo imeti pospravljeno najprej na lastnem »podstrešju«. Če bi se razgovorila o zrelosti, bi lahko midva zdajle fejst zakopala v tole temo.

Kako pa boste praznovali rojstni dan?

Naredila bom galamo od žurke. (smeh) Malo kasneje v mesecu seveda. Zdaj so še vsi utrujeni od novoletnega vnosa in pod vplivom novoletnih shujševalnih želj in zaganjanja v šport. (smeh)

Ste si ob jubileju zadali kakšne cilje za 40 let?

Ja, da bom kazalce na uri oziroma liste na koledarju obračala v »rikverc«. Nisem ravno oboževalka gub, sivih las in resnobne poze, ki jo ljudje tako radi zamenjujejo za zrelost. Dalje bom skrbela za svoje psihofizično zdravje, veliko delala na svojih odnosih, tako zasebnih kot poslovnih, saj si povsod želim napredka, tudi v prihodnje trenirala večkrat na teden, fino jedla, se veliko učila, delala dobro glasbo z dobrimi glasbeniki in se ne več sekirala ob tem, na kar nimam nobenega vpliva. Na tisto, na kar lahko vplivam, bom pa še bolj nazorno pokazala s prstom. Že s komadom Le vkup sem izrazila jasno nestrinjanje glede ukrepov reševanja »okoliščin«, v katerih smo se znašli v zadnjih letih, tako v mikro kot makro sliki, in glede na to, da smo še vedno marionete v rokah politikov, upam, da se ljudje prebudimo in pokažemo svojo moč. Ena mojih velikih želja v tem letu je, da bi res vsi šli na volitve. Brez pardona.

Vita Orehek
Z Brankom Đurićem Đurom sta duet posnela v dveh različicah.



Lahko bi rekli, da ste sebi in svojim oboževalcem za rojstni dan podarili prav posebno darilo –novo pesem, ki je duet z Đurom.

Tako je. Moji oboževalci se vedno tako lepo izkažejo s čestitkami in pozornostjo, tokrat pa sem si rekla, da če že iščem datum v januarju, da izid nekako ozaljšam, ni bolj primernega kot moj rojstni dan. Pa še okrogla številka je letos padla. In, evo, naj tudi jaz svetu okoli sebe nekaj podarim.

Vajina skupna pesem nosi naslov Ne brini, kar v prevodu pomeni brez skrbi. Je to glavno sporočilo pesmi?

Z Đurom sva duet posnela v dveh različicah, ena je slovensko-hrvaška, druga pa samo hrvaška. Kot pravi že naslov pesmi sam, torej brez skrbi, pesem govori o razhodu, ki ima pridih lahkotnosti; par, najboljša prijatelja, med katerima je izpuhtela ljubezen, si mahata v slovo in »dajeta po gasu« vsak v svojo smer.