TAIJI TOKUHISA

Presrečen pravi, da je dobil najlepše možno darilo

Eva Jandl
4. 1. 2022, 20.42
Deli članek:

Po sedmih letih je znova stopil pred televizijske kamere in takoj osvojil občinstvo, zasebno pa se je Taijiju Tokuhisi in njegovi ženi Ani Žlender Tokuhisa uresničila želja po otroku, na katerega sta čakala dolga leta. Ste vedeli, zakaj je Taijijev oče, sensei Takashi Tokuhisa, prišel v Slovenijo? Avtorica: Eva Jandl Foto: Ana Gregorič, osebni arhiv

Facebook
Zimske radosti v Kranjski Gori: voditelj Taiji Tokuhisa z nosečo ženo Ano in njunim kosmatincem Činom.

Večina Taijija Tokuhiso najbolj pozna kot manekena in priljubljenega televizijskega voditelja, kot lastnika tako imenovanih sob pobega in tudi kot športnika. Vedno aktivni Taiji pa je zdaj sporočil, da bodo njegovi dnevi in noči še bolj dinamični, saj je postal očka. Z ženo Ano Žlender Tokuhisa sta »dobila najlepše možno darilo«, hčerko, ki sta jo poimenovala Julija Aiko.

Kot par sta skupaj že 15 let, poročila pa sta se pred petimi leti. »Res se že dlje poznava, odraščala sva le nekaj ulic narazen, hodila sva celo na isto osnovno šolo,« pravi Taiji, ki je vztrajal kar 15 let, da se je Ana končno omehčala in zaljubila, kmalu zatem sta se zaročila in poročila, zdaj pa ju je osrečila še deklica, ki je že »postavila njun svet na glavo«. Taiji sicer zadnje tedne že tako ali tako vstaja bolj zgodaj, saj vodi jutranjo oddajo na eni izmed televizij, in je še pred rojstvom hčerke vadil zgodnje jutranje vstajanje. Vendar pravi, da je človek, ki potrebuje veliko spanca in mu pet ur nikakor ne zadostuje; verjame tudi, da je spanje tisto najpomembnejše za človeka, da se dobro regenerira in spočije. Zato bo moral zvečer v posteljo odhajati še nekoliko prej, da ga bosta njegovi dekleti lahko zjutraj gledali po televiziji spočitega in dobrovoljnega.

Instagram
Šport predstavlja velik del življenja Taijija Tokuhise: uživa v podvodnem ribolovu in v gorah, rad pa tudi trenira karate, ki ga kot prvi japonski instruktor pri nas poučuje njegov oče. Taiji se lahko pohvali s črnim pasom in stopnjo 3. dan.

Športnik

Taiji pa ni le prijazen televizijski voditelj, ki se je preizkusil že v različnih oddajah, ampak tudi navdušen športnik. Obožuje predvsem podvodni ribolov, aktivnosti v gorah in seveda karate, za katerega ga je navdušil njegov oče, sensei Takashi Tokuhisa. V Slovenijo je kot prvi japonski inštruktor karateja prišel v sedemdesetih letih in razširil to kulturo; še danes, ko ta borilna veščina velja za enega najbolj popularnih športov iz dežele vzhajajočega sonca, je edini japonski učitelj karateja v Sloveniji. Taiji ima tudi sam črni pas iz karateja in je dosegel stopnjo tretji dan, pravi pa tudi, da je karate odlična vadba, v kateri zelo uživa in nanj deluje prav protistresno.