DREVO LJUBEZNI

Mirjam Korbar nagrajena v Mostarju

M. V.
2. 11. 2021, 12.09
Posodobljeno: 2. 11. 2021, 12.16
Deli članek:

Po mnenju žirije najboljša glavna igralka kot Mejra v filmu Zastoj.

Željko Stevanić
Mirjam Korbar v filmu Zastoj

Mirjam Korbar je na 15. Mostarskem filmskem festivalu – festivalu filmske igre prejela nagrado drevo ljubezni za najboljšo glavno žensko vlogo. Nagrado je prejela za vlogo Mejre, ki jo je odigrala v filmu Zastoj režiserja Vinka Möderndorferja.

Posebno nagrado so posthumno podelili tudi Petru Musevskemu, ki je v filmu Zastoj odigral glavno moško vlogo.

Iz obrazložitve žirije: »Vloga matere, ki najde dovolj moči, da kljub težkim življenjskim okoliščinam, v katerih se je znašel njen sin, na najbolj plemenit način pomaga drugi družini, je igralska kreacija, o kateri razmišljamo še dolgo po koncu filma. Svojo vlogo je Mirjam Korbar v filmu Zastoj oblikovala v sodelovanju z drugimi odličnimi igralci: Petrom Musevskim, Urošem Fürstom in Barbaro Cerar. Skupaj so ustvarili enovito umetniško kreacijo tega pretresljivega in družbeno zelo pomembnega filma.«

Film Zastoj, ki bo v kine prišel januarja, pripoveduje o srečanju dveh zakonskih parov z različnih polov družbene lestvice, ki na prvi pogled nimata ničesar skupnega. Nesreča in tragični dogodek pa ju v eni sami noči usodno združita in najbrž povežeta za vse življenje.