Hollywoodski zvezdnik

Alec Baldwin javno spregovoril o usodnem streljanju

R.T.
31. 10. 2021, 09.48
Posodobljeno: 31. 10. 2021, 09.51
Deli članek:

Hollywoodski zvezdnik je o šokantnem dogodku prvič spregovoril javno ter se zavzel za večjo varnost.

Profimedia
Alec Baldwin v Vermontu

Ameriški igralec Alec Baldwin je v začetku meseca na snemanju filma Rust s pištolo, v kateri bi morali biti slepi naboji, ponesreči usodno ranil 42-letno direktorico fotografije Halyno Hutchins in poškodoval režiserja Joela Souzo.

Kot je dejal za sedmo silo, bi bil naklonjen omejevanju prisotnosti strelnega orožja na snemanjih, da bi s tem zagotovili večjo varnost vseh vpletenih. »Bila je moja prijateljica,« je povedal fotografom, ki so njemu in njegovi družini bili za petami v Vermontu. »Ko sem prispel v Santa Fe in začel snemati, sem jo odpeljal na večerjo. Zelo dobro smo sodelovali, potem pa se je zgodil ta grozni dogodek.« Tega je označil za enega tiste vrste, ki se zgodijo izredno redko.

Še vedno obstaja možnost, da bodo sledile kazenske ovadbe.

Odvetniki orožnice Hannah Gutierrez-Reed, ki je bila zadolžena za strelno orožje, so v izjavi sporočili, da njihova varovanka ni vedela, od kje so se vzeli pravi naboji. S prstom je pokazala na producente, ki naj bi na račun varnosti ubirali bližnjice. Producent omenjenega filma je tudi Baldwin, ki močno dvomi, da se bo snemanje sploh kdaj nadaljevalo.