Blaž Švab

Blaž Švab iskreno: »Moj sin je borec«

Nejc Simšič
29. 10. 2021, 19.30
Posodobljeno: 29. 10. 2021, 21.06
Deli članek:

Blaž Švab, šef uspešnih Modrijanov in priljubljen voditelj oddaje V petek zvečer, je povedal, kako zelo ga je spremenila vloga očeta, razkril pa je tudi sinovo ime, ki mu ga je tako dolgo uspelo skrivati pred javnostjo.

Adrian Pregelj
Kadar ne dela, Blaž Švab preživlja čas s sinom, ki mu prepeva predvsem ljudske pesmi.

Priljubljeni narodnozabavni glasbenik in voditelj Blaž Švab je že dobro leto in pol ponosni očka, saj je s partnerico na svet pozdravil sina, katerega imena do zdaj ni hotel deliti z javnostjo.

S prihodom sina in družinskega življenja pa so se glavnemu Modrijanu spremenile tudi vrednote. Blaž zato danes ne skriva, da je bila včasih njegova vrednota 12-urni delovnik. Zdaj pa prisega na vrednoto, da dela štiri ure in čim več časa preživi s sinom. »Trenutki s sinom so mi najbolj dragoceni. Najtežje je bilo, da sem z njim, da sem prisoten. Ko smo malo dete pripeljali iz porodnišnice, se je pričela epidemija, z Modrijani smo nehali igrati, na vseh ostalih področjih sem nehal delati. Nekoga, ki je bil prej v takem delovnem pogonu, privezati doma ... Družina je komaj nastala, kroži neki virus, ki gre menda na pljuča, s katerimi sem v otroštvu že imel hudo izkušnjo ... To je bila kar huda preizkušnja. Šli smo dan po dan. Štiriindvajset ur je bilo pomembnih. Dajmo počasi planirati in dajmo se ponižno in skromno učiti iz očetovstva,« je povedal Blaž, ki je razkril tudi, kako je sinu ime. »Moj sin je borec, to pomeni, da mu je ime Lev.« K temu je dodal, da mu lev od nekdaj predstavlja nekoga, ki se bori. Deklici bi nadel ime Marija, po stari mami, ki je bila v njihovi družini simbol vedrosti.

Osebni arhiv
Blaž po novem prisega na vrednoto, da dela štiri ure in čim več časa preživi s sinom. »Trenutki s sinom so mi najbolj dragoceni.«