Marko Škugor in Dražen Zečić

»Slovenci ste drugačni, lažje se sprostite«

K.M.
28. 10. 2021, 19.30
Deli članek:

Decembra se na slovenske odre s svojo tretjo božično turnejo vračata legendarna Dražen Zečić in prvi tenor Dalmacije Marko Škugor.

Sašo Radej
Glasbenika komaj čakata, da se vrneta na slovenske odre

Hrvaška glasbenika sta se v Sloveniji mudila v ponedeljek, prav na Markov rojstni dan. Ta je na radiu Aktual predstavljal svojo novo pesem Čuvam misto (Hranim mesto), Dražen pa je bil njegovo rojstnodnevno presenečenje. Seveda smo izkoristili priložnost in poklepetali s priljubljenima izvajalcema. 

Sašo Radej
Dražen Zečić novembra v Mariboru pripravlja že 18. samostojni koncert

»Najini skupni prijatelji so mi povedali, da bo predstavil novo pesem in da ima danes rojstni dan. Tako smo prišli do ideje, glede na to, da imava tako ali tako skupno delo, in sicer eno izmed najlepših, božične koncerte, da malo spremenimo naše načrte in ga presenetimo,« nam je zaupal Zečić in v smehu dodal, da se je pred Markom moral skrivati celo na bližnjem parkirišču.  

Dražen Zečić in Marko Škugor se s že tretjo veliko božično turnejo vračata v Slovenijo. Decembra bosta obiskala Mursko Soboto, Koper, Slovenj Gradec, Medvode in Novo mesto. Dražen pa 27. novembra v Mariboru pripravlja še samostojni koncert. Vstopnice za vse dogodke so že v prodaji.
NAKUP LAHKO OPRAVITE TUKAJ >>KLIKNITE<<

Božična turneja

Marko Škugor in Dražen Zečić se decembra po letu premora skupaj vračata na slovenske odre. Oboževalci ju boste lahko poslušali v Murski Soboti, Kopru, Slovenj Gradcu, Medvodah in Kopru. Kaj jima ti koncerti pomenijo? »Trenutno nama pomenijo vse. Dolgo ni bilo koncertov in res si želimo, da bo vse v redu. Želimo si, da bodo koncerti izpeljani, občinstvo nanje že komaj čaka, mi pa mogoče še bolj,« pojasnjuje Marko, Dražen pa dodaja v svojem bolj poetičnem pogledu: »To je kot droga, vedno sem v delu iskal mir. Zdaj smo imeli mir, a odre potrebujemo. Na turneji tokrat ni veliko koncertov, ampak prav toliko, da pokaževa svojo energijo, da uživava v prezentaciji pesmi, ker to ljubiva. Veseliva se, lažje je delati v dvoje, občinstvo bo dobilo dve energiji.«

Sašo Radej
Dražen je Marka za rojstni dan presenetil v studiu Radia Aktual

Slovenci bolj sproščeni 

Seveda nismo mogli mimo vprašanja, kaj jima pomenijo slovenski poslušalci. Ob tem sta oba pokazala izjemno zadovoljstvo in navdušenje tako nad Slovenijo kot tudi energijo, ki jo dobijo na koncertih. »V Dalmaciji so številni zaradi mene spoznali Slovenijo, zagotovo sem ambasador Slovenije. Gre za vzajemen odnos, v življenju ne morete imeti ljubezni, če ni dvosmerna, če se ne vrača.« Škugor pa ni varčeval pri pohvalah poslušalcev in oboževalcev. »Veliko večjo ljubezen čutim v Sloveniji kot na Hrvaškem. Ljudje so drugačni, ne vem, zakaj, morda imate boljši standard in se lažje sprostite. Ste tudi bolj organizirani in več delate, kadar se sprostite, se resnično sprostite, pozabite na težave in uživate v glasbi.«