USpeh

Challe Salle se je odrekal puncam, zabavam in tudi spanju

Eva Jandl
28. 10. 2021, 21.02
Deli članek:

Priljubljeni Challe Salle je v treh minutah povedal zgodbo svojega življenja in pesem naslovil Uspeh. Kaj torej vpliva na uspeh, kaj je rdeča nit novega albuma in s kom preživlja dneve?

Domen Jančič
Njegova pot do uspeha je bila težka in polna odrekanj.

O novi pesmi z naslovom Uspeh si povedal, da ta ni naključje, ampak rezultat dela in odrekanja. Čemu si se odrekel, kaj žrtvoval, da si danes tukaj, kjer si?

Jaz pravim, da na uspeh vpliva več dejavnikov – trdo delo, trud, odrekanje, učenje, znanje in predvsem ljubezen do tega, kar počneš. Ustvarjanje glasbe in videospotov zahteva veliko časa, zato sem se odrekal predvsem svojemu prostemu času in določenim aktivnostim, na primer puncam, zabavam, druženju s prijatelji in bližnjimi, velikokrat tudi počitku in spanju. Nekateri se ne zavedajo, da glasbena oprema stane veliko, prav tako tudi snemanja in spoti. Ko še nisem imel poslovnih partnerjev, sem vse svoje projekte financiral povsem sam in sem tudi vlagal ves svoj denar v glasbo in videospote, čeprav sem ga potreboval za preživetje. Za prvi samostojni spot z naslovom Midva sem si moral denar celo sposoditi, da smo ga lahko posneli.

Za prihodnje leto napoveduješ nov album in veliki koncert. Čemu se posvečaš na novem albumu, kaj je rdeča nit?

Zanimivo je to, da ni nobene rdeče niti, delam povsem po občutku in enostavno napišem tisto, o čemer razmišljam in kar čutim v tistem trenutku. Nato sledijo melodije in glasbena podlaga. Glede glasbe pa s producentom Željkom slediva novim glasbenim trendom in moram reči, da veliko menjam stil in odtenke glasbenih zvrsti, od reggeatona, hiphopa, rapa, popa. Niso vse pesmi vesele in pozitivne, ker seveda tudi ni vsak dan tak. Mislim pa, da se bo na tem albumu našlo nekaj za vsakega.

Osebni arhiv
Challe Salle z dekletom Yvone Srdoč.

Kako preživljaš koronske čase, kako poteka tvoj vsakdan, kaj počneš?

Ni se veliko spremenilo, vse moje obveznosti zdaj potekajo normalno, razen da nisem toliko na terenu kot prej, ker tudi ni tako veliko koncertov. Moj vsakdan poteka delovno, čas preživljam ustvarjalno v glasbenem studiu, imam določene obveznosti in projekte s poslovnimi partnerji, sem v stiku s sledilci, mediji, radii. Rad se ukvarjam s športom, košarko, fitnesom, boksom, tekom. Veliko sem tudi s punco in družino, z mamo, sestro in nečakinjo.

Urban Zore
Velik del svojega časa nameni športu.