Zabava

Leonardo DiCaprio se bo 'nažgal'

M. V.
28. 4. 2021, 09.20
Posodobljeno: 28. 4. 2021, 09.25
Deli članek:

Pripravlja se ameriška verzija danskega filma Nažgani.

Profimedia
Leonardo DiCaprio

Znano je, da Američani ne marajo gledati filmov, v katerih ne govorijo angleško. Pri tem tudi oskar očitno ne pomaga, zato je že odločeno, da danska uspešnica Nažgani, ki je pravkar prejela zlati kipec za najboljši tujejezični film, dobi ameriško različico. Pravice za snemanje je že odkupila produkcijska hiša, ki je delno v lasti igralca Leonarda DiCapria, ki bo najverjetneje prevzel tudi glavno vlogo, ki jo v originalu igra Mads Mikkelsen.

Če morda filma še niste videli,: gre za zgodbo o učitelju v osebni krizi, ki naleti na trditev psihoterapevta, da bi bili ljudje, če bi imeli več čas pol promila alkohola v krvi, pri delu uspešnejši, mirnejši in bolj srečni. Učitelj se s še tremi kolegi odloči, da bo to tezo preizkusil in tako šopek učiteljev začne na delo hoditi v rahlo okajenem stanju.

Režiser Thomas Vinterberg je svojo zgodbo prodal prav tej hiši ravno zato, ker si zelo želi, da bi v filmu videl DiCapria, za katerega meni, da je »sijajen igralec, ki v karieri sprejema zelo premišljene odločitve«.

arhiv uredništva
V originalu Nažganih je glavno vlogo igral Mads Mikkelsen.