Dobrodelnost

Znani obrazi širijo ljubezen s punčkami

N.S.
27. 4. 2021, 07.55
Deli članek:

Zdaj že slovite Unicefove punčke iz cunj so eden od najbolj priljubljenih dobrodelnih projektov. Pred tednom cepljenja, ki letos poteka pod geslom »cepiva nas zbližujejo«, so svojo kreativnost vanje ponovno prelili številni priznani slovenski ustvarjalci in ustvarjalke.

arhiv Unicefa
Punčke iz cunj simbolizirajo ljubezen in pomagajo reševati otroška življenja, saj zagotavljajo cepljenje otrok v državah v razvoju.

Vsaka od punčk iz cunj iz te posebne kolekcije je unikatna, izdelana ročno in z veliko ljubezni.

Hkrati pa vsaka nosi podpis priznanega ustvarjalca oziroma ustvarjalke, ki je stilsko opremila svojo punčko oziroma fantka iz cunj. V projektu, ki prepleta kreativnost in srčnost, so med drugimi sodelovali Matea Benedetti, Urška in Tomaž Draž, Urša Drofenik, Maja Ferme, Petra Grmek Green, Julia Kaja Hrovat, Tjaša Kokalj Jerala, Alenka Košir, Jana Koteska, Erik Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak, Jelena Proković, Sonja Prosen, Damir Raković, Maja Štamol Droljc, Sofija Urumović, Tanja Uvera, Nika Veger, Matic Veler, Alja Viryent in Petja Zorec. »Vse punčke oziroma fantke iz cunj je možno zbrati na spletni strani projekta in s tem osrečiti večkratno – izdelovalko ali izdelovalca, obdarovanca in otroke v državah v razvoju. Unicef Slovenija s tem projektom zbira sredstva za cepljenje otrok iz držav v razvoju proti šestim otroškim nalezljivim boleznim. Vse punčke iz cunj, ki so jih ustvarili številni znani obrazi v tem projektu, bodo od 4. do 18. maja tudi na ogled v izložbi znane ljubljanske veleblagovnice,« je povedala Tjaša Jazbinšek.

arhiv Unicefa
Punčke iz cunj simbolizirajo ljubezen in pomagajo reševati otroška življenja, saj zagotavljajo cepljenje otrok v državah v razvoju.