Vesela, da ima službo

Nina Donelli: Najbolj zanimivo bi bilo, če bi lahko brala misli drugih ljudi

Eva Jandl
27. 4. 2021, 20.23
Deli članek:

Mlada pevka z umetniškim imenom Nina Donelli (23) je pri nas in v tujini znana po tem, da prepeva v hrvaščini, rada pa tudi pokaže svojo zapeljivo postavo. Zanjo je bilo zadnje leto izredno slabo, na več področjih, zato je vesela, da ima ob sebi družino, še posebno sestro Anjo, ki sicer meni, da ima še lepši glas kot njena slavna sestra.

Osebni arhiv
Za darilo je dobila kužka, »ki je kot njen otrok«. -

Ste ustvarjalni, boste izdali kakšno novo pesem, kdaj? Kako skrbite za svoj glas, vadite petje vsak dan?

Sem, z ekipo smo ustvarili kar nekaj pesmi in zelo kmalu bo izšla nova, s katero se bom predstavila na letošnjem CMC festivalu. Želela sem že prej kaj podeliti, izdati, ampak glede na vso situacijo se mi preprosto ni zdelo primerno. Zadala sem si, da pridno vadim, ustvarjam, a si nisem določila nobenih časovnih okvirjev.

Zaposleni ste v družinskem podjetju, kaj so vaše naloge?

Res je, dejansko delam že od 18. leta in vesela sem, da je tako. Iskreno, zelo imam rada svojo službo, čeprav sem ves dan v pisarni. Zadolžena sem večinoma za nabavo v podjetju, najbolj pa mi je všeč, da imamo res raznovrstno delo, vsak dan je drugačen, delo ni monotono in je bolj tehnične narave. Mimogrede, če ne veste, ukvarjamo se z dvižno tehniko, poslujemo predvsem s podjetji.

Če bi si lahko izbrali supermoč, kaj bi to bilo?

Hmm, zdaj mi je na misel prišlo ogromno različnih ... Na primer, da bi lahko podarila zdravje in srečo svoji družini. (smeh) Če pa se malo pohecamo, bi bilo zanimivo, če bi lahko brala misli drugih ljudi.

Osebni arhiv
Celo leto ni nastopala, a je medtem posnela kar nekaj novih pesmi.

K komu se zatečete, kadar vam je hudo? Kaj vas najbolje potolaži?

Odvisno, zaradi česa mi je hudo. Največkrat se zatečem k sestri Anji. Moram povedati, da se je moje leto 2021 začelo zelo slabo na različnih področjih in sem neizmerno hvaležna, da imam ob sebi družino!

Česa zanimivega o vas še ne vemo?

Ne vem, ali veste, da imam majhnega kužka, ki je kot moj otrok. Bil je vselitveno darilo mojih staršev, obenem pa najlepše darilo v življenju!

Kaj o vaši glasbi pravi vaša sestra, ali kdaj skupaj zapojeta?

Tako ona kot vsa družina me podpirata, večkrat tudi poda svoje mnenje glede novih projektov, res si zelo zaupava in mi velikokrat pomaga tudi v glasbi. Sem ji pa prebrala tole vprašanje in je rekla, da ona poje, kadar me ni zraven, in da ima še bolj žameten glas … (smeh) Šalo na stran, mislim, da je bolj sramežljive narave, poje pa rada.

Koga si želite spoznati, s kom bi se radi pogovarjali (brez meja, če bi lahko izbrali kogarkoli)?

A je možno, da nimam želje? Toliko stvari se mi je zgodilo v zadnjih dveh ali treh mesecih, da sem tako srečna, da imam svojo družino, in drugega ne potrebujem.

Pred kratkim ste počitnikovali v Dubaju – kako je potovati v času epidemije?

Tako je, z mamico sva pred »lockdownom« pobegnili na kratek oddih; vsako leto do zdaj sva šli na dolg oddih v začetku leta, ampak vemo, da se zdaj, ko je epidemija, vsi malo bojimo sesti na letalo in odpotovati. Rekla bom samo, da sem uživala in da dejansko sploh ni tak bavbav oditi na potovanje v času epidemije, drugod imajo po mojem mnenju zadeve dosti bolj urejene.

Kaj je najboljši nasvet, ki ste ga prejeli, in kdo vam ga je dal?

Moj ati mi je dal najboljši nasvet: ne glede na to, kakšni so ljudje, vedno pomagaj in bodi dobra, vse se enkrat povrne.

Osebni arhiv
Potovanja med epidemijo niso noben bavbav, je povedala o aprilskem »pobegu« v Dubaj.