ISKRENO

Kako voditeljica skrbi za svoje zdravje?

Eva Jandl
20. 3. 2021, 20.30
Posodobljeno: 20. 3. 2021, 21.22
Deli članek:

Voditeljica Anja Markovič se vrača na televizijske zaslone, tokrat z oddajo o zdravju in zdravem življenjskem slogu. Kako pa sama skrbi za svoje zdravje in kaj so njene nezdrave pregrehe?

Ana Gregorič
Vsak dan uživa sadje in zelenjavo, poleg sladkih pregreh.

Kako začnete svoj dan, imate kakšen ritual?

Spijem kozarec mlačne vode, si umijem obraz z mrzlo vodo in naredim raztezne vaje. To je moja zmagovalna jutranja rutina.  

Kako skrbite za svoje zdravje? Kakšen je vaš nasvet za skrb za zdravje in dobro počutje? Katere pa so vaše najljubše nezdrave pregrehe?

Sadje in zelenjava vsak dan, prav tako vsak dan vsaj malo gibanja, sprehod na sončku, dovolj spanja in počitka. Obvezno ne sme manjkati hrana za dušo, ker me to dela zadovoljno. Vsak dan malo grešim, kdaj s čokolado, kdaj s kozarcem vina, kdaj s čipsom, kdaj s pico. Vse lahko, dokler je v mejah normale. Predvsem sem se z leti naučila slišati svoje telo, ki mi vsak dan znova pove, kaj mi prija, do kod lahko grem in kdaj naj se ustavim. Naj povem še, da se mi zdi zelo pomembna komponenta zdravja tudi delo, ki ga opravljaš. Imam srečo, da delam tisto, kar rada delam, in sem pri svojem delu zelo kreativna, kar me izpolnjuje. Le še naučiti se moram, da si ne naložim preveč, to mi gre malo slabše od rok. (smeh)

Znova vas bomo gledali na televizijskih ekranih, tokrat v oddaji Nasmeh zdravju na komercialni televiziji. Kako je prišlo do sodelovanja, vas ta tema zanima, ste v svojem življenjskem slogu zavezani zdravju?

K sodelovanju me je povabil Branko Čakarmiš, ponudbo sem brez oklevanja sprejela, to je namreč priložnost, ki sem jo čakala in mi je pisana na kožo. Ljudje, ki me poznajo, bodo dejali, to je Anja, to je to. Tudi jaz sem to rekla v prvem trenutku. V oddaji bomo govorili o zdravi prehrani, gibanju in mentalnem, dušnem zdravju. Veliko bo dobre volje in življenjskih nasvetov, ki jih bodo gledalci, verjamem, vzeli za svoje, saj jim bodo pomagali do bolj veselega in zadovoljnega življenja.

Televizijsko delo velja za zelo stresno in naporno, vi ste v televizijskem poslu že 14 let. Kako se sprostite, kaj vas napolni z energijo?

Rada hodim na sprehode v naravo, na sonce. V miru. Zelo rada tudi sama. V tišini. To je balzam za mojo dušo. To ljubim in ne zamenjam za nič. Vedno pogosteje tudi meditiram in vsako jutro izvajam jogo. Deset minut. Da prebudim telo. Predvsem pa se učim življenja ne jemati preresno. Vse se uredi, ko je čas za to.

Ana Gregorič
Rada gre v naravo, najraje kar sama.