SVEŽE

Pobalinska nerodnost in pravi poletni »vajb«

N.S.
18. 8. 2020, 21.33
Deli članek:

Glasbena skupina Take off je mlad band, ki šele dobro začenja svojo avtorsko pot. Kot pravi štiričlanska zasedba, je njihov zvok okusna mešanica popa, rocka in funka s pridihom R’n’B-ja. Zdaj predstavljajo svojo novo pesem, za katero so posneli tudi videospot.

Jernej Leskovar
Fantje so veseli, da so na snemanju vsi uspešno prebavljali njihov "pobalinski" humor.

V začetku marca so so fantje skupine Take off izdali svojo prvo avtorsko pesem Place to be, zdaj pa se vračajo z novim singlom, v slovenščini, z naslovom Nazaj v maj.

Ne glede na to, da gre za avtorsko svež bend, imajo fantje že veliko odrskih izkušenj, saj v tej zasedbi sodelujejo že skoraj tri leta in imajo za sabo več kot 60 koncertov, na katerih so z igranjem priredb izvajalcev, kot so Queen, Bruno Mars in Maroon 5, velikokrat pustili občinstvo brez besed. Za pesem Nazaj v maj so posneli tudi videospot.

Osebni arhiv
Člani skupine Take Off: Alen Kovše, Matic Mlakar, Matic Pokorn in Jure Skaza.

»Nazaj v maj govori o mladostniškem dojemanju poletne romance in brezskrbnosti, s katero se lahko poistoveti vsak. Hkrati je namen pričarati občutek, ki ga doživljamo vsi, ko že v maju nestrpno pričakujemo tisti  'poletni vajb'. Pripovedovalec pa podoživlja dogodke in svoje občutke do dekleta iz preteklosti, ki mu zamegli sliko realnosti. Izid pesmi je bil sicer prvotno načrtovan za konec maja, vendar so nam dogodki in zaostritve okoli koronavirusa prekrižali načrte ter zamaknili snemanja in izdajo singla,« so povedali člani skupine, ki so morali na snemanju spota tudi stopiti iz svoje cone udobja. »Nihče od nas ni ravno samozavesten pri plesu pred kamero. Na srečo nas je rešila odlična plesalka Tina Atanasovski, ki je s svojim odličnim plesom preusmerila pozornost stran od naših nerodnih plesnih potez,« so dodali v smehu. »Že prvi trenutek smo se na snemanju spota z ekipo odlično ujeli, saj so vsi uspešno prebavljali naš pobalinski humor.« 

Jernej Leskovar
V spotu je zaplesala tudi znana plesna prvakinja Tina Atanasovski.

Jernej Leskovar
Na snemanju se je ekipa takoj ujela, doživeli pa so tudi številne zabavne momente.