OSTAJA DOMA

Lani je trenutna situacija prekrižala velike načrte

Eva Jandl
18. 8. 2020, 20.59
Deli članek:

Štajerska pevka Lana Potočnik prihaja iz znane umetniške družine in sama piše svoje pesmi v angleščini, ki žanjejo milijone ogledov. Za pomlad je tako imela velike načrte tudi v tujini, a jih je za zdaj morala prestaviti.

Osebni arhiv
Finalistka za mis Slovenije 2016 je danes uspešna pevka.

Morda se spomnite Lane Potočnik (23), mlade pevke, ki je bila leta 2016 finalistka za mis Slovenije, istega leta pa je pela na odru Eme kot back vokalistka zmagovalne ekipe Manuele Brečko. Leto kasneje se je preselila na Dunaj, kjer letos sicer dokončuje študij jazz solo petja, in tekmovala v avstrijskem šovu The Voice, kjer je med 600 prijavljenimi prišla med prvih deset. Lana nam še pove, daprihaja iz popularne družine. Njen oče Boris Potočnik in njena 10 let starejša sestra Damaris Potočnik, ki ste jo leta 2016 videli v oddaji Slovenija ima talent, sta glasbenika, mama Nina Potočnik pa je prava umetnica, ko pride do ročnih izdelkov. Pred tremi leti se je Lana udeležila poletne šole na Berklee Collageu v Bostonu v ZDA, kjer je spoznala čudovite ljudi, še pravi. Njena zadnja pesem For The World (Za svet) ima že milijonov ogledov na spletu, sama pa pravi, da besedila vedno piše v angleščini. »Ko enkrat dobim idejo, ne odneham, dokler izdelek ni narejen do te faze, kjer lahko začnem pesem s končanim besedilom realizirati s pomočjo programov za produkcijo.«

Osebni arhiv
Novo možnost je dala triletnemu kosmatincu iz zavetišča.

Skrivnostna glede zvezdnika

Kot zanimivost o sebi Lana pove: »Pri svojih 15 letih sem se prijavila na Slovenija ima talent in mi ni uspelo priti niti na avdicijo, kar pa pove, da ne glede na vse nisem obupala in se nisem odrekla temu, kar imam rada in kar rada počnem.« Pravi, da so njena strast tudi potovanja. »V zadnjih dveh letih sem bila več drugje kot doma. Potovala sem v Cardiff, Boston, New York, Madrid, Barcelono, lansko leto decembra pa sem obiskala tudi Dubaj in Abu Dabi.« Tam naj bi Lana na pomlad nastopila za savdskega princa. »Zaradi trenutne situacije je nastop prestavljen na kasnejši čas,« nam je povedala, medtem pa so tudi njena potovanja po ZDA že obrodila sadove. Sodelovala naj bi pri reklami s svetovnim zvezdnikom. »Trenutno potekajo sestanki s sodelovanjem s Kevinom Costnerjem,« je vse, kar nam je povedala, saj je tudi te načrte pandemija prestavila na kasnejši čas.

Osebni arhiv
Na pomlad bi morala nastopiti za savdskega princa.

Osebni arhiv
Trenutno potekajo sestanki njenih menedžerjev glede sodelovanja s Kevinom Costnerjem.