Skrbništvo nad sinom

Severina žrtvovala sina, da bi izpadla žrtev?

R.T.
4. 12. 2019, 12.45
Posodobljeno: 4. 12. 2019, 12.49
Deli članek:

Podrobnosti primera še vedno prihajajo na dan.

Profimedia
Severina Kojić

Družinska drama Severine Kojić (47) se ne umirja, potem ko je skrbništvo nad sinom Aleksandrom (7) dobil njegov oče, srbski poslovnež Milan Popović (55).

Negotovost

Kot poroča Kurir, je hrvaška sodnica Tea Golub presodila, da je Severina malomarna mama, ki je sina podvrgla stresu, da bi sebe v javnosti prikazala kot žrtev.

Navedla je primer, ki se je zgodil oktobra letos v Novem Vinodolskem, kjer je s šolo letoval njen sin. Tam se je nekega dne na lastno pest prikazala in ga predčasno odpeljala. Pri tem se je izgovarjala na navodila učiteljice, kar so v šoli označili za manipuliranje z dejstvi, saj je koordinatorka letovanja povedala ravno nasprotno – da je skušala Severino prepričati, da fant uživa in da ni razloga, da bi predčasno odšel.

Ko je prišel čas, da ga prevzame v hotelu, je obsedela v avtomobilu, ponj pa je prišel njen mož Igor Kojić (32). Ta na vprašanje učiteljev, če je Severina z njim, ni dal konkretnega odgovora, še piše Kurir. Ko ga je zagledala, je Severina izstopila iz avtomobila in ga objela. Prisotnim ni pojasnila, zakaj sin odhaja predčasno. Sodnica je presodila, da je s tem hotela sina spraviti v negotovost in očetu preprečiti, da bi prišel ponj.

Aleksander je bil tako pogosto podvržen stresu in pritisku, poroča Kurir, s katerima se po strokovnem mnenju deček ni bil zmožen soočiti – samo zato, da bi v očeh medijev in javnosti izpadla žrtev.