Nezgoda na cesti

Vladu Kreslinu pri 130 kilometrih na uro počila guma

Teja Pelko
28. 10. 2018, 20.05
Posodobljeno: 28. 10. 2018, 20.09
Deli članek:

Legendarni glasbenik je v svoji več kot 40-letni karieri na naših cestah naredil toliko kilometrov, da jih pozna že kot lasten žep.

Vito Tofaj
Kantavtor svoje občinstvo razveseljuje več kot 40 let, v tem času pa je nanizal tudi nekaj že ponarodelih pesmi.

Pred kratkim pa se mu je prvič pripetilo, da mu je med vožnjo razneslo gumo. Tako se je znašel pred zanj povsem novim izzivom – zamenjavo gume. 

Nezgoda se je Vladu pripetila ravno med snemanjem celovečernega dokumentarnega filma o njem. »Kreslin je vozil, jaz pa sem ga snemal, ko mi je zabrnel telefon. Bil je eden od članov ekipe, ki se je peljala za nami v kombiju. Najprej sem pomislil, kaj naju zdaj motijo, nato pa sem le dvignil telefon. Glas na drugi strani mi je rekel, da imamo prazno gumo, potem pa je ta že začela razpadati, kar sva oba zelo dobro slišala in občutila,« je dogodek opisal režiser, scenarist in tudi montažer celovečerca z naslovom Poj mi pesem, Miran Zupanič.

Vlado je bil avto prisiljen zaustaviti na avtocestnem odstavnem pasu. Postopek, ki bi moral trajati največ 30 minut, pa se je zavlekel na debele tri ure. »Izkazalo se je, da nimamo pravega ključa za ta avto. Zadaj smo imeli mercedesov ključ, ta pa ne ustreza renaultu. Najprej smo morali tako dobiti pravi ključ. In to je trajalo tri ure,« je razlog za tako dolgotrajen proces pojasnil Kreslin, ki je zdaj bogatejši še za eno izkušnjo.

IZVOR USPEHA

Vlado ima pri svojem občinstvu kultni status, ki ni posledica samopromocijskih strategij, ampak plod osebne karizme in sugestivnega glasbenega izraza. Ta temelji na prepletu tradicionalne panonske melodičnosti, rockovskega uporništva in izvirne pesniško-glasbene govorice.

Marko Vavpotič, M24.si
Kreslin je dokazal, da si ne boji umazati rok.