ZA ZABAVO

Voditeljica spet na gledališkem odru

Nejc Simšič
27. 10. 2018, 16.10
Deli članek:

Priljubljena televizijska voditeljica Darja Zgonc se je z gledališčem v preteklosti že srečala, zdaj pa se je po nekaj letih vrnila na oder, saj igra v novi gledališki predstavi Diracov akord režiserja Mateja Filipčiča.

Revije Zvezde
Darja je vesela ponovne vrnitve na gledališki oder.

Darja Zgonc, ki jo poznamo kot prepoznaven obraz informativnih oddaj na televiziji, že od nekdaj obožuje gledališče, zato je povabilo k sodelovanju sprejela z veseljem.

Darja skupaj s priznanima igralcema Borisom Cavazzo in Jožico Avbelj nastopa v avtorskem projektu Mateja Filipčiča z naslovom Diracov akord. »Gre za matematično-fizikalni kroki, navdihnila pa me je misel fizika Paula Diraca, najmlajšega prejemnika Nobelove nagrade za teoretično fiziko, da imajo temeljne fizikalne teorije matematično lepoto, in če niso lepe, niso pravilne. In on je tudi avtor najlepše enačbe do zdaj,« je povedal Matej, ki je vesel, da bo ponovno sodeloval z Darjo Zgonc. Skupaj sta namreč sodelovala pred leti v predstavi Marija Antoaneta, na odru pa so ji družbo delali še Marko Mandić, Jadranka Juras, Mirjam Kalin in Nina Zidar Klemenčič. »Nisem igralka, sem novinarka in tudi v to predstavo vstopam kot novinarka, kot adept, kot nekdo, ki se uvaja. V bistvu sprašujem in posedujem podatke, to, kar tudi sicer počnem pred kamero,« je priznala Darja, ki pravi, da zelo uživa. »Kako tudi ne bi, saj imam čast sodelovati z Jožico in Borisom, ki ju lahko poslušam, gledam in sledim zvenu njunih besed,« je še dodala Darja, ki je premiero doživela v ljubljanski Drami.