KRALJEVI DVOR

Meghan Markle prvič deležna tudi hudega zgražanja

Sonči Nered Čebašek
28. 10. 2018, 08.40
Deli članek:

Turneja britanskega princa Harryja in njegove žene Meghan Markle po Avstraliji, Fidžiju in Tongi se je prevesila v drugo polovico in prvič so na kraljevski par padle prve kritike.

Profimedia
Meghan v Avstraliji draga očala menja dnevno.

Pravzaprav princu nihče ničesar ne očita, na udaru je samo Meghan, ki so jo do zdaj opisovali le s presežniki. Hvalospevi so leteli predvsem nanjo kot na osebo, ogromno pa je prejela tudi pohval za svoj izredni okus za oblačenje. Kako izjemen je izbor njenih oblačil, katerih izbiro ne prepušča zgolj stilistom, ampak ima vedno ona prvo in zadnjo besedo, potrjuje že to, da je vse, karkoli si Meghan obleče, če ne v nekaj urah, pa v nekaj dneh razprodano.

Profimedia
Na videz preprosta obleka modne hiše Brandon Maxwell, ki jo je Meghan nosila v sydneyjski marini, stane prek dva tisoč evrov

Ikona

Pri Meghaninih modnih izbirah je največ vredno to, da sega po kosih iz različnih cenovnih razredov, tako da si jih lahko omislijo ženske iz vseh družbenih slojev. Najbolj so seveda nad njo navdušeni priznani oblikovalci, po katerih se povpraševanje poveča malodane v hipu, ko se Meghan pojavi v kakšni od njihovih kreacij. 

Profimedia
Obisk šole v Sydneyju v dva tisoč tristo evrov vredni obleki Roksanda Athena

Enako navdušenje, kot ga je s svojimi modnimi kosi žela v Veliki Britaniji, se zdaj nadaljuje na 16-dnevni turneji. Ko pa so modni poznavalci na polovici potovanja potegnili črto in naredili izračune, kakšna je bila vrednost njenih oblačil in modnih dodatkov, so podatki vzbudili tudi nemalo ogorčenja.

Napovedi

V prvih osmih dneh turneje je imela namreč Meghan na sebi modnih kosov za 70 tisoč evrov. Čeprav so nekatera oblačila delovala zelo preprosto in so tudi dosegala zanjo precej zmerno ceno okoli 500 evrov, pa so bili ekstremno dragi dodatki najbolj priznanih modnih znamk. Navsezadnje nima niti enih očal, ki bi stala pod 150 evrov, menja pa jih dnevno. Nad »drago« vojvodinjo Sussekško so se najbolj razburili britanski oboževalci vojvodinje Cambriške, češ da Williamova žena v celem letu za oblačila porabi okoli 100 tisoč evrov, kar je manj, kot jih bo Harryjeva žena po verjetnostnem računu samo na enem potovanju.