Kraljevi dvor

Brat Kate Middleton zabredel v velikanske dolgove

Sonči Nered Čebašek
4. 10. 2018, 20.20
Deli članek:

Milijoni dolga, ki si jih je nakopal James, so očitno terjali tudi psihični davek.

Profimedia
Pippa in James Middleton pred nekaj meseci.

V vlogo svaka britanskega princa Williama in milijonarja Jamesa Matthewsa se je mlajši brat Kate in Pippe Middleton James z lahkoto vživel. Blestel je na vseh dogodkih, ki so imeli v aristokratskih krogih kakršnokoli veljavo, pa tudi na zabavah visoke družbe ni manjkal. James je bil vedno do pičice urejen in pod roko z dolgoletno partnerico igralko Donno Air. A to je že preteklost.

Vse narobe

Ne le, da je Jamesa spomladi zapustilo dekle, zdaj so na dan pricurljale tudi številke o njegovih dolgovih in razkritje, da niti eden izmed poslov, ki se jih je lotil, ni obrodil sadov. Nasprotno – z vsakim svojim podvigom si je nakopal še več dolgov, ki zdaj znašajo že več kot tri milijone evrov. Šele zdaj se je tudi izvedelo, da je svoj prvi posel James začel z izposojo denarja. Več deset tisoč funtov si je mladenič pred leti namreč izposodil pri svojem stricu Garyju Goldsmithu in začel izdelovati lastno linijo pripomočkov za pripravo peciva v okviru podjetja svojih staršev. Ko se ideja izkazala za neuspešno, je odprl podjetje, ki se je ukvarjalo s prodajo vina, nato pa je ustanovil tudi podjetje za peko peciva z osebno noto, kot je poimenoval po naročilu izdelane torte, rulade in piškote – ki so mu prinesli največje dolgove.

Nova pot

Rešitev iz situacije je Jamesu ponudil tast njegove sestre Pippe David Matthews, ki je lastnik posestva in luksuznega hotela Glen Affric Lodge v bližini znamenitega škotskega jezera Lock Ness.

Profimedia
James Middleton pred nekaj dnvi.

David je Jamesu pred nekaj tedni tako predlagal, da njegove goste prevaža od letališča do hotela in da je po potrebi njihov vodič po Škotskem. James je ponudbo zagrabil, gostje so z njim zadovoljni, resda pa je v shujšanem in preprosto oblečenem možakarju kraljevskega svaka prav težko prepoznati. Morda pa se v kratkem že kje pojavi spet eleganten ob kateri izmed svojih pomembnih sester – in široko nasmejan, kot je bil v svojih boljših časih.