Težkokategornik

Johnny Depp zagrozil, da bo igralsko kariero obesil na klin

J.P.
3. 10. 2018, 08.31
Posodobljeno: 3. 10. 2018, 08.44
Deli članek:

Hollywoodski zvezdnik je bil do nedavnega zavit v molk. To je njegova plat zgodbe.

Profimedia
Hollywoodski zvezdnik in 32-letna igralka sta se ločila januarja 2017.

Igralec je po ločitvi od Amber Heard dolgo molčal. To se mu je zdelo, kot je povedal za GQ, najbolj pametno.

Hollywoodski zvezdnik in 32-letna igralka sta se ločila januarja 2017. Zanj je dejala, da je nasilnež, ki ji je v njunem stanovanju v Los Angelesu v glavo zalučal pametni telefon – na koncu sta se sporazumela sama. Johnny Depp je za GQ povedal, da ga boli, da je bil prikazan, kot je bil. Pojasnil je, da tak pač ni. "Da bi škodoval nekomu, ki ga ljubim? Kot nasilnež? Ne, nisem tak," je povedal. Bil je odločen, da bo molčal in pustil drugim, da govorijo. Zanj pa da bodo poskrbeli odvetniki.

Profimedia
Amber Head in Johnny Depp leta 2016

Vseeno ni zanikal, da se je še kako dobro zavedal, da je nastradal njegov sloves, ko so v javnost pronicale podrobnosti o ločitvi. "Čutil sem, da me ljudje zaradi obtožb gledajo drugače."

Depp je hollywoodsko filmsko industrijo označil za "izprijen cirkus". Tamkajšnje mogotce je obtožil, da ga hočejo utišati in zapretil, da se je pripravljen odpovedati nastopanju v filmih, če bo treba.

Ob vsaki priložnosti

Po ločitvi, ki je stala 5,5 milijona dolarjev (4,7 milijona evrov), so ga zaradi neplačanega posojila za 18 milijonov tožili še njegovi menedžerji Management Group, ki so trdili, da je svoje premoženje – 500 milijonov dolarjev (427 milijonov evrov) – porabil za luksuzne domove, zasebna letala in draga vina. Tožil ga je tudi njegov nekdanji odvetnik, češ da mu ni plačal za njegove usluge, ter eden od zaposlenih, ki so sodelovali pri snemanju njegovega filma City of Lies, ki trdi, da naj bi ga udaril med prepirom. "Ljudje me tožijo ob vsaki priložnosti," je o tem dejal 55-letnik. "Mislim, da je zelo očitno, za kaj gre."

Sloves si bo povrnil

Depp je hollywoodsko filmsko industrijo označil za "izprijen cirkus". Tamkajšnje mogotce je obtožil, da ga hočejo utišati in zapretil, da se je pripravljen odpovedati nastopanju v filmih, če bo treba. "Poznam resnico in če bi moral danes vse pustiti za seboj, službo, kariero, vse skupaj, in se posloviti, potem v redu." Vztraja pa, da si bo nekega dne povrnil sloves. "Na koncu bo na plan prišla resnica, jaz pa bom stal na pravi strani grmečih brzic."