Kraljeve novice

FOTO: Princ William si brez družine v Afriki daje duška

Sonči Nered-Čebešek
3. 10. 2018, 08.24
Posodobljeno: 3. 10. 2018, 08.29
Deli članek:

Še preden je princ William kot predstavnik kraljice Elizabete odpotoval na afriško turnejo, je javno priznal, da se poti zelo veseli.

Reuters
Nogomet je Williamova velika strast, v brcanju žoge pa je tudi v resnici zelo dober.

Črna celina je princu zelo dobro poznana, saj je bil v Afriki večkrat tudi kot predstavnik organizacij, ki se borijo za ohranitev ogroženih živalskih vrst v naravi. Kako dobro se počuti v Afriki in med tamkajšnjimi prebivalci, je razvidno tudi s fotografij, ki od tam v teh dneh prihajajo.

Reuters
Otroci so s tradicionalnimi plesi princa navdušili.

Priznanje

Že na začetku svojih obiskov v Namibiji, ki ji sledita še Tanzanija in Kenija, je na prvem uradnem sprejemu svoj govor začel z obžalovanjem, da ob njem ni soproge Kate. Potem je še kot v šali dejal, da je zelo ljubosumna nanj, ker je odpotoval brez družine, saj bo imel mirne noči, medtem ko bo njo zagotovo večkrat ponoči zmotil jok katerega od njunih treh otrok.

No, kot kaže, sploh ni šlo za humorni vložek, ampak sta William in Kate v resnici ponoči ob svojih otrocih, in ne varuške, kot je na kraljevih dvorih v navadi. Princ je v Afriki namreč tako svež, spočit in nasmejan, kot ga že dolgo ni bilo mogoče videti.

Reuters
Princ si je želel sesti na pilotsko mesto helikopterja – in ustregli so mu.

V stari koži

V Keniji je med obiskom vojaške baze, v kateri je trenutno prvi bataljon irske garde, presrečen spet letel s helikopterjem, kar je bilo včasih, ko je bil del reševalne helikopterske ekipe, njegovo vsakodnevno opravilo. Ko je moral zaradi upokojitve princa Phillipa prevzeti dodatne uradne obveznosti in zaradi tega pustiti službo, je takrat pošteno priznal, da mu bo za letenjem žal. V Keniji je zato sedel kar na pilotski sedež, ki so mu ga z veseljem prepustili.

V vasi, ki je najbliže bazi, se je princ nato preizkusil v igri z lokalnimi nogometaši, pozneje pa so mu tamkajšnji otroci priredili še predstavo s tradicionalnimi plesi. Vojvoda Cambriški jih je glasno spodbujal in jim široko nasmejan ploskal. Morda pa je zato njegova žena zdaj nanj zaradi turne po daljnih krajih še bolj ljubosumna.