Zvezdnik v težavah?

VIDEO: Objavili posnetek Ronaldovega stiskanja z žensko, ki ga je obtožila posilstva

T.L.
3. 10. 2018, 08.15
Posodobljeno: 3. 10. 2018, 10.57
Deli članek:

Lasvegaška policija je ponovno odprla primer spolnega napada iz leta 2009, britanski The Sun pa se je dokopal do posnetka, ki je v lasvegaškem klubu nastal le nekaj ur pred domnevnim posilstvom.

Profimedia
Kathryn Mayorga in Ronaldo v klubu leta 2009.

Cristiano Ronaldo je uradno obtožen, da je 12. junija 2009 v Las Vegasu posilil tedaj 25-letno dekle. Kathryn Mayorga je namreč po devetih letih prekinila molk, za katerega naj bi ji nogometni zvezdnik plačal 375.000 dolarjev, in za nemški Der Spiegel povedala svojo plat zgodbe, ameriška policija pa je primer ponovno odprla, saj v ameriški zvezni državi Nevadi primeri posilstva ne zastarajo. Predstavniki policije so v torek še potrdili, da so 13. junija 2009 sprejeli prijavo o spolnem napadi. Tedaj žrtev detektivom ni navedla lokacije dogodka ali imena domnevnega storilca, je pa bil opravljen zdravniški pregled, so za britanski Guardian sporočili lasvegaški policisti. Septembra letos je policija primer ponovno odprla in detektivi preiskujejo dodatne informacije o dogodku, ki jim jih je zdaj detektivom ponudila žrtev. Zaradi poteka preiskave policija nadaljnjih informacij ne bo dajala.  

Der Spiegel je objavil pričanje zdaj 34-letne Američanke Kathryn Mayorga, ki trdi, da jo je portugalski nogometni zvezdnik poleti 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu. Leto po dogodku naj bi skušala doseči izvensodno poravnavo, zvezdnik pa naj bi ji plačal 375.000 dolarjev za molk, da zgodbe ne bi poslala v javnost. Ker pa Ronaldo ni izpolnil enega od pogojev v poravnavi, je zdaj po mnenju odvetnikov Mayorge sklenjeni dogovor ničen, Mayorgova s je odločila, da javno spregovori o vsem skupaj v luči razkritja spolnih zlorab gibanja #jaztudi (#metoo). 

Američanka je za nemški Der Spiegel nedavno povedala svojo stran zgodbe o tem, kako je v nočnem klubu v Las Vegasu spoznala Ronalda, ki je želel njeno telefonsko številko. Skupaj sta si privoščila nekaj kozarčkov, kasneje pa sta se srečala v preddverju hotela, v katerem je bival zvezdnik. Celotna ekipa je odšla v Ronaldovo sobo, Mayorga je povedala, da je pristala na to, da jo Ronaldo poljubi, vendar pa jo je nato prisilil v seks, po koncu seksa pa da je ni dovolil zapustiti sobe. Kasneje je dogodek prijavila policiji.

Zdaj pa je britanski The Sun objavil posnetek, ki ga je z mobilnim telefonom posnel eden od obiskovalcev kluba in razkriva, kako je Ronaldu v nočnem klubu Sin City (Mesto greha) plesal z žensko, za katero trdijo, da je Kathryn Mayorga. Na posnetku je videti, kako se parček stiska in zapeljivo poplesuje v klubu. Posnetek je nastal le nekaj ur pred domnevnim posilstvim v hotelski sobi, kamor je Mayorga odšla, kot je dejala za Der Spiegel, na povabilo Ronalda, da se skupaj namočijo v jacuzziju. Vendar pa se je vse skupaj po besedah Mayorgove končalo drugače. Ronaldu je v objavi na Instagramu obtožbe o posilstvu oznalčil za "lažno novico" tistih, ki se želijo okoristiti z njegovim imenom in slavo.

Posnetek iz kluba si lahko ogledate na povezavi

Profimedia
Ronaldo in Kathryn