Ptuj

Gojil in sušil še v nedelujočem hotelskem objektu

Gabrijel Toplak
4. 10. 2018, 20.35
Deli članek:

Obtoženi krivde ni priznal, zato se bo 13. decembra zanj začelo sojenje.

Gabrijel Toplak
Zagovornica obtoženega bi se s tožilstvom pogodila za družbenokoristno delo.

Pred ptujskega okrožnega sodnika Marjana Strelca je včeraj na predobravnavnem naroku stopil 55-letni M. R. s Hočkega Pohorja, ki mu okrožna državna tožilka Klementina Prejac, potem ko je Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zadevo predalo ptujskemu, očita kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. A obtoženi se je po tem, ko ga je sodnik povprašal o priznanju krivde glede na očitke tožilstva, izjasnil, da je ne priznava, zato je začetek glavne obravnave razpisan 13. decembra.

TOŽILSTVO VZTRAJA PRI ZAPORU

Prejačeva je glede na obtoženčevo predkaznovanost pred sodno dvorano vztrajala pri kazni zapora (nekaj več kot leto dni, op. p.), s čimer se ni strinjala odvetnica Stanka Firm Gavez, ki se, kot je povedala, nadeja, da bi njenemu klientu sodišče izreklo kazen v obliki družbenokoristnega dela, zato je za nadaljevanje postopka sodišču tudi predlagala, naj vanj vključi inšpektorico Nacionalnega forenzičnega laboratorija, ki naj oceni stopnjo THC v zaseženi konoplji.

INTERVENCIJA PO ANONIMNI PRIJAVI

Kot je razvidno iz obtožnice, je obtoženi, ki je v preteklosti že bil obsojen in je oče enega otroka, v nedelujočem hotelskem objektu v posebej prirejenem prostoru gojil 70 sadik konoplje v velikosti od 10 do 20 centimetrov. V drugi sobi je gojil še dodatnih 26 rastlin konoplje v velikosti od 30 do 150 centimetrov ter hranil 562,17 grama posušene konoplje. Po prepričanju tožilstva je glede na količino konoplje mogoče sklepati, da jo je gojil in hranil za nadaljnjo prodajo. »Dejanje, ki ga je storil obtoženi, ima vse subjektivne in objektivne znake kaznivega dejanja in mu ga bo s predlaganimi dokazi mogoče dokazati na glavni obravnavi,« je prepričano tožilstvo. Omenjeni objekt pa sta policista Policijske postaje Rače obiskala na podlagi anonimne prijave.

Črtomir Goznik
Okrožno državno tožilstvo na Ptuju ne namerava odstopati od predlagane kazni zapora.