Kraljica

Po sestrini smrti se Maxi spet smeji

Sonči Nered Čebašek/Novice Svet24
5. 7. 2018, 07.05
Deli članek:

Komaj slab mesec je minil od tragičnega dogodka, ki je pretresel nizozemski dvor, pa kralj in kraljica že na polno izpolnjujeta svoje obveznosti.

Profimedia
Z Maximo so si želeli pozirati odrasli in otroci.

Spomnimo: mlajšo sestro nizozemske kraljice Maxime Ines Zorreguieto so našli mrtvo v njenem stanovanju v Buenos Airesu.

Triintridesetletnica je storila samomor, kar je kraljico še toliko bolj prizadelo, saj se je v zadnjih mesecih zdelo, da je Ines s svojimi duševnimi težavami, ki so pogosto vodile v depresijo, opravila.

Profimedia
Očitna dobra volja bi bila težko zlagana.

TAKOJ NA POT

Maxima (46) in Willem Alexander (51) sta takoj odpovedala vse obveznosti in nemudoma odpotovala v Argentino, kjer sta se v krogu družine poslovila od sestre in svakinje.

Ko sta se po tednu dni vrnila iz Buenos Airesa, so z nizozemskega dvora pricurljale informacije, da je kraljica popolnoma strta, kar je bilo tudi pričakovati, saj sta se z mlajšo sestro izvrstno razumeli, Ines je bila tudi botrica tretje hčerke kraljice Maxime.

Nekatera ugibanja o neznosni žalosti, ki je prežela Maximo, so šla celo v smer, da je morda tudi ona nagnjena k depresiji, kot je bila njena sestra.

Profimedia
Kralj je svoji ženi vedno in povsod v oporo.

PO NAČRTU

Že za prve dni julija pa je bilo napovedano, da se bo vsekakor razjasnilo, kakšno je kraljičino stanje. Kralj Willem Alexander je imel namreč napovedano turnejo po karibskem otočju, ki je vključevala tudi večdnevni obisk nizozemskega otoka Curaçao. V načrt poti, ki so ga državniki obeh dežel naredili že januarja, pa je bila vključena tudi njegova soproga. Da bo Maxima res odšla na pot, so mnogi dvomili, a je kraljica spet dokazala, da svoj položaj jemlje izjemno resno in ji ne pravijo neupravičeno – čeprav je po rodu Argentinka – mati vseh Nizozemcev.

Na turneji po Karibih Maxima s svojim širokim nasmehom žanje občudovanje vsakogar, ki jo vidi ali celo spozna v živo.