Nika Urbas Ambrožič

Za štedilnikom se zelo dobro znajde

Teja Pelko/Novice Svet24
4. 7. 2018, 21.30
Deli članek:

Čeprav modni oblikovalki in sodnici v oddaji Zvezde plešejo morda na prvi pogled ne bi pripisali kulinaričnih veščin, si rada nadene predpasnik in se kar dobro vihti med kuhinjskimi pulti.

Mediaspeed
Nika zelo rada kuha.

V sekljanju zelenjave in pripravljanju jedi namreč nadvse uživa, to gospodinjsko opravilo pa jo tudi zelo sprošča.

»Oba z možem zelo rada kuhava. Nerada jeva zunaj, raje si lepo kuhava doma. Ko sva se pred leti preselila, je bila najprej opremljena kuhinja – vse ostalo je lahko počakalo,« nam je v smehu povedala Nika. Najpogosteje si pripravita takšno hrano, kot sta je vajena od doma, in angleško. »Najin teorem je, da je najbolje jesti hrano iz tistega okolja, v katerem se nahajaš, tako da uživava tudi v pristni klasični angleški kulinariki – takšni fini; Angleži imajo namreč v nasprotju s prepričanjem mnogih fantastično hrano. Zelo rada skuham tudi kaj, česar še nikoli nisem. Včasih kupim kakšno lepo kuharsko knjigo in potem skuham po receptu, ki se mi zdi najbolj nenavaden. Midva z možem sva že tako človeka, ki bova  če greva v restavracijo  a priori izbrala jed, ki je najbolj čudaška oziroma najbolj eksotična; seveda obvezno vsak drugačno, saj se nama zdi, da je treba pokusiti tudi najbolj nenavadne stvari. Zato tudi rada skuham kaj nenavadnega. V Londonu imam s tem res srečo. Vse se dobi: sestavine za japonsko hrano, izraelsko kuhinjo … to je na vsakem vogalu, tako da si lahko pravzaprav res fino izmišljuješ, čeprav imam načeloma rada preprostejše jedi. A včasih si odstopanja vseeno privoščim,« je razkrila zvezdnica.

Instagram
Kadar obedujeta zunaj, si zakonca izbereta najbolj nenavadne jedi.

V njeni kuhinji sicer ne smejo manjkati špageti. »Jaz jih imam tako rada. Rada jih imam na čim preprostejši način. Špageti, malo olivnega olja, parmezanček, morska sol in to je to. To mi je res dobro,« nam je zaupala jezično najspretnejša sodnica. Njena pregreha pa je čips z okusom kisle smetane in drobnjaka. »Vem, ni najbolj zdravo, zato si ga samo občasno privoščim na letalu. Pri čipsih je treba biti malo natančen, to pa ne pomeni, da si ga ne bom privoščila,« je za konec dejala Urbas Ambrožičeva.