Zabava

Kraljica noče na operacijo

Sonči Nered Čebašek/Novice Svet24
4. 7. 2018, 07.30
Posodobljeno: 4. 7. 2018, 07.34
Deli članek:

Zdravnikov monarhinja sploh ne upošteva.

Profimedia
Že zatemnjena očala je kraljica težko sprejela, opornice bo še težje.

Najvplivnejša monarhinja na svetu, britanska kraljica Elizabeta, v svojem triindevetdesetem letu deluje zelo čila. A leta seveda terjajo svoj davek … ne le pri običajnih ljudeh, temveč tudi pri aristokratih.

Ne le zdravnik, tudi družinski člani se trudijo prepričati kraljico, da bi šla pod nož.

Potem ko je kraljica v petek zaradi hudega prehlada manjkala na maši v počastitev reda svetega Mihaela in Jurija, je v javnost pricurljalo kar nekaj podatkov o njenem zdravju, ki so osupnili.

Na dvoru so bili z zdravstvenim stanjem kraljice seznanjeni, javnosti pa so ga spretno prikrivali.

Reuters
Zdravnikov monarhinja sploh ne upošteva.

KOLENA

Zdravniki so kraljici namreč že pred več kot enim letom svetovali, naj gre na operacijo kolen. V sklepih ima obrabljen hrustanec in oslabljene vezi, kar bi lahko uspešno zdravili, a bi morala nekaj časa ležati, nekaj tednov pa bi pri hoji potrebovala opornice.

Kraljica je operacijo že takrat zavrnila, čeprav je v kolenih že imela bolečine. V zadnjih mesecih pa se je stanje zelo poslabšalo, včasih izjemno težko vstane, protibolečinska sredstva pa mora jemati vsak dan. A ko so ji zdravniki pojasnili, da je operacija zdaj že nujna, saj se bo stanje le še slabšalo, jih je gladko zavrnila, češ da še nekaj mesecev nima časa za poležavanje v bolnišnici, ker je njen urnik močno natrpan.

SIVA MRENA

Podobno se je kraljica upirala operaciji sive mrene, ki jo je mučila kar tri leta. Šele ko je bilo stanje res kritično, so ji – točno pred dvema mesecema – mreno kirurško odstranili. Kljub posegu ni zamudila nobene uradne dolžnosti, je pa dva tedna nosila zelo zatemnjena očala. Zdaj je že jasno, da je okrevanje po operaciji potekalo uspešno, čeprav so bili zdravniki z njenimi aktivnostmi nezadovoljni, saj so ji za prve dni po operaciji predpisali strogi počitek.

Reuters
Že zatemnjena očala je kraljica težko sprejela, opornice bo še težje.