Dobrodelno

Mnogi so ta dan čakali vse leto

M.G./Novice Svet24
4. 7. 2018, 21.40
Deli članek:

V amfiteatru Term Ptuj je potekala že peta prireditev Vsi skupaj smo za – enakost – prijateljstvo – sopomoč v organizaciji družbe Radio Tednik Ptuj.

Črtomir Goznik
Med drugimi je nastopila Tanja Žagar.

Zbralo se je okrog 1500 udeležencev iz socialnovarstvenih in drugih ustanov in institucij, kjer skrbijo za ljudi s posebnimi potrebami, centrov za socialno delo, rejniških družin, prostovoljcev in drugih, ki so skupaj spisali še eno uspešno zgodbo prijateljstva, druženja, humanosti, ljubezni, spoštovanja drugačnosti in posluha za vse tiste, ki potrebujejo pomoč soljudi.

Črtomir Goznik
Dogodka se je udeležila tudi ministrica Anja Kopač Mrak.

PRVIČ OBISKALI BAZEN

Direktor Drago Slameršak se je zahvalil vsem, ki so tudi letos prepoznali projekt in ga podprli, za mnogo udeležencev je bil to znova dan, ki so ga čakali vse leto. Kot je povedala Anita Ogulin (Zveza prijateljev mladine Slovenije, Ljubljana Moste), so letos pripeljali na Ptuj družine in te so v okviru tega dogodka prvič obiskale bazen. Tudi zato mora ta projekt živeti še naprej, da se bo še več ljudi, ki se skozi življenje prebijajo izjemno težko, ne glede na razloge lahko veselilo, in da se bodo različni, a vendar enaki, še naprej družili in povezovali.

Črtomir Goznik
1500 udeležencev se je zbralo na prireditvi.