Maščevanje

Prijavil masaker, patruljo pa pričakal v zasedi

S.S./Novice Svet24
4. 7. 2018, 20.45
Deli članek:

Minevajo tri leta od brutalnega umora ljubljanskega policista Igorja Mauserja, ki ga je v nesreči zagrešil Samo Tadin, ki trenutno na Dobu prestaja najvišjo možno kazen pri nas.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Samo Tadin

V soboto, 4. junija 2015, nekaj po 11. uri so policisti na intervencijsko številko prejeli prijavo moškega, da bo na Igu, kjer stanujejo starši njegove nekdanje partnerice, naredil masaker. Iz Ljubljane so na kraj napotili več patrulj, med njimi je bila prva s policijske postaje Vič.

Samo Tadin je potem v zasedi počakal patruljo. Na Petrolovem bencinskem servisu na Igu je z daljnogledom opazoval cesto, in ko je zagledal policijsko octavio, je sedel v najeto astro ter pohodil plin. Po silovitem čelnem trčenju je octavia obstala na strehi na travniku, astra pa popolnoma zverižena na cesti. Triintridesetletni viški policist Igor Mauser je za posledicami umrl na kraju nesreče, njegov 26-letni kolega Kristjan Čož pa se je iz vozila izvlekel lažje poškodovan. V nesreči se je hudo poškodoval tudi Tadin, tako da so tožilci obtožnico vložili šele pol leta po dogodku.

arhiv Svet24
Triintridesetletni viški policist Igor Mauser je za posledicami umrl na kraju nesreče.

Krivdo priznal, dogodek obžaloval

Tadin je moril iz maščevanja, saj so mu policisti le dva dneva pred dogodkom izrekli prepoved približevanja nekdanji partnerici, ker jo je napadel z nožem, niso ga pa takrat prvič obravnavali zaradi nasilja. Do policistov je bil tudi sicer vedno aroganten in nesramen, je bilo slišati na sodišču. Da mu je bilo prav malo mar, katero policistovo življenje bo vzel, kaže podatek, da ga pokojni Mauser in njegov kolega Čož nikoli nista obravnavala. Krivdo je potem priznal, dogodek je tudi obžaloval. Napovedal je celo, da si bo po odsluženi kazni uredil življenje, poiskal službo in podnajemniško stanovanje. Februarja 2016 so mu za umor prisodili 25 let, za poskus umora pa 15 let zapora ter nato izrekli enotno kazen 30 let zapora, sodba je prestala tudi rešeto višjega sodišča. Tadin je eden od petnajstih na Dobu, ki jim je bila izrečena najvišja možna kazen pri nas, torej 30 let zapora.

Arhiv časopisa Novice Svet24
V nesreči se je hudo poškodoval tudi Tadin, tako da so tožilci obtožnico vložili šele pol leta po dogodku.