Paranormalno

Slovenska prerokinja Vlatka, ki je v primeru umora pomagala sodišču

Polona Krušec / Novice Svet24
4. 7. 2018, 20.00
Deli članek:

Za Vlatko Kozlovič iz Dekanov pri Kopru omejitve časa in prostora ne obstajajo – vidi v prihodnost in preteklost.

osebni arhiv
Vlatka Kozlovič - vedeževalka in prerokinja iz Kopra.

V slovenskem prostoru kar mrgoli napovedovalcev prihodnosti, a med njimi po priljubljenosti izstopa Primorka, saj jo v stiski ali s pomembnim življenjskim vprašanjem na dan kontaktira kar deset ljudi. Med odjemalci njenih storitev so tudi znani; od politikov do igralcev. Zakaj ji tako zaupajo?

Na to vprašanje bomo poskušali odgovoriti v tem pogovoru, na katerega je Koprčanka z veseljem pristala. Ljubiteljica živali in narave se predstavi kot prva slovenska prerokinja in radiestezistka. Pravi, da ima že 25 let izkušenj in da se lahko pohvali z nešteto zadovoljnimi strankami.

Vidi slike

Ko jo vprašamo, kako bi našim bralcem predstavila svoje izredne danosti, nam pojasni, da je ključno, da ji spraševalec postavi konkretno vprašanje, nato pa se začne dogajati. »Ko sem v bližini človeka, se mi v glavi začnejo pojavljati prizori v zvezi z osebo, ki jo obravnavam. Moja naloga je nato, da kar vidim, interpretiram – s tem dobim odgovor, ki ga stranka išče,« razloži.

Profimedia
Vlatka Kozlovič vidi vse tisto, česar mi ne moremo.

»Kličejo me ljudje v stiskah, tisti, ki so v sodnih postopkih, taki s težavami v medosebnih odnosih in s financami, veliko pa delam tudi na diagnostikah. Tu imam krasne rezultate. Izvajam tudi zaščite pred uroki in se pogovarjam z dušami,« pojasnjuje. Ljudje pa jo, kot pove, velikokrat prosijo tudi za posredovanje pri iskanju pogrešanih oseb in živali ali izgubljenih predmetov.

Njene napovedi

O tem, koliko strank je v svojem prerokovalskem poslu že obravnavala, ne zna podati natančne številke. Ocenjuje pa, da jih je bilo okrog 25.000! Med njimi pa so poleg Slovencev tudi tujci. K njej hodijo celo javno izpostavljeni posamezniki. »Ne morem vam izdati, koga vse sem že sprejela. Rečem lahko le, da so bili med njimi tudi znani politiki, igralci, bogataši,« namigne.

osebni arhiv
Vlatka Kozlovič pravi, da s svojim darom vidi vse tisto, česar mi ne moremo.

Poudarja, da je imela v svoji dolgoletni karieri že veliko tudi javno obelodanjenih napovedi. »Pravilno sem napovedala dolge reke beguncev, zmago Janeza Janše na zadnjih volitvah, izjemen uspeh slovenskih nogometašev na svetovnem nogometnem prvenstvu leta 2010 in uspeh košarkarjev na evropskem prvenstvu.« To je le nekaj izstopajočih napovedi.

Pričala je

A naša sogovornica je posebna še po nečem; sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča Mateja Lužovec jo je pred leti v razpravi o umoru koprske študentke Uršule Jalševac povabila na prostor za priče. Na sodničino potezo se je del pravne stroke, pa tudi splošne javnosti, odzval z glasnim neodobravanjem.