Tina izgubila sina

Velika tragedija v še eni zvezdniški družini: "Bil je zelo čustven otrok"

S.R.
4. 7. 2018, 11.18
Posodobljeno: 4. 7. 2018, 11.23
Deli članek:

V zadnjem mesecu je veliko solza preteklo v družinah kuharskega Anthonyja Bourdaina in modne oblikovalke Kate Spade. Oba zvezdnika sta si vzela življenje, včeraj pa se je zaradi samomora v žalost zavila družina Tine Turner.

Reuters
Slovita pevka je tragično novico izvedela v Parizu.

Na njegovem domovanju v soseski Studio City v Los Angelesu so včeraj opoldne po lokalnem času našli mrtvega 59-letnega Craiga Raymonda Turnerja, sina slovite Tine Turner. Po poročanju ameriških medijev si je Craig, ki se je sicer ukvarjal s prodajo nepremičnin, s strelom iz pištole sodil sam, vendar bo natančen vzrok smrti znan šele po opravljeni obdukciji.

78-letna pevka je tragično novico o smrti svojega sina sicer prejela v Parizu, kjer se je udeleževala tedna mode, zaenkrat pa se je zavila v molk in žalovanje.

Profimedia
Craig si je življenje vzel na svojem domu v Los Angelesu.

Čustven otrok

Reuters
Ike Turner je Tino pogosto pretepal tudi ob navzočnosti otrok.

Craig, ki ga Tina rodila, ko je bila stara komaj 18 let, je bil plod njenega razmerja s priznanim saksofonistom Raymondom Hillom, pozneje pa ga je posvojil Tinin bodoči mož in znan nasilnež Ike Turner. Njun buren zakon so zaznamovali Ikovi številni izpadi nasilja in brutalnosti, zlorab pa ni bila deležna samo Tina, ki je o svojem že od leta 2007 pokojnem soprogu vseskozi govorila odkrito. Že maja 2005 je na oddaji Oprah razkrila, da je nasilje še zlasti občutil Craig, ki da je bil »zelo čustven otrok.« »V žalosti je vedno povesil pogled,« je takrat opisala njegov odziv na trpljenje izpod rok nasilnega Ika ter dodala, da je nekega dne, ko jo je Ike pretepal, Craig potrkal na njena vrata in jo vprašal: »Mama, ali si v redu?« »Takrat sem pomislila "prosim, ne pretepaj me doma," saj nisem želela, da to slišijo moji otroci,« je še razkrila.

Craig sicer ni bil poročen in ni imel otrok. »Kolikor je bilo meni znano, je bilo z njim vse v redu,« je za Daily Mail povedal njegov polbrat Ike mlajši, ki živi na jugu Kalifornije.