Spopad s policijo

FOTO in VIDEO: Po smrti 22-letnika so goreli avtomobili

T.L.
4. 7. 2018, 11.09
Posodobljeno: 4. 7. 2018, 11.47
Deli članek:

Spopadi so se končali šele v zgodnjih jutranjih urah.

Profimedia
Protestniki so zažigali vozila.

V francoskem Nantesu je prišlo do spopadov med policijo in protestniki. Protestniki so se zbrali na ulicah mesta po smrti 22-letnika, ki ga je med postopkom nadzora ustrelila policija. 

Profimedia
Gasilci so poskrbeli za gorečo infrastrukturo.

Kot je povedal vodja lokalne policije Jean-Christophe Bertrand, je do streljanja prišlo okoli 8.30 ure, ko je policija zaustavila vozilo, ki ga je upravljal 22-letnik. Ker je bila identiteta voznika nejasna, sta policista dobila navodilo, da ga pripeljeta na policijsko postajo. Voznik pa je takrat obrnil vozilo, pri tem pa udaril in poškodoval enega od policistov, in nato skušal odpeljati. Drug policist je uporabil strelno orožje in streljal na voznika ter mu zadal usodne poškodbe, saj je 22-letnik umrl.

Profimedia
Spopadi so se končali šele danes zjutraj.

Kmalu so se na ulicah zbrali protestniki, ki so zažigali vozila, z molotovkami napadli policiste, podtaknili ogenj v trgovskem centru ter poškodovali nekaj zgradb. Incidenti so se zaključili danes, in sicer šele v zgodnjih jutranjih urah, ko je policija na ulice mesta poslala okrepitve.  

Profimedia
Protestniki so zažigali vozila.

K spoštovanju vladavine zakona je pozvala francoska ministrica za pravosodje Nicole Belloubet. Policija preiskuje postopke policistov ob obravnavanju 22-letnega voznika in odločitev policista za uporabo strelnega orožja. 

Profimedia
Policija na ulicah Nantesa.

Profimedia
Na policijo so metali molotovke.