Naklep

Mati umorila sina, ker jo je hotel poslati v dom za ostarele

R.T.
4. 7. 2018, 09.51
Posodobljeno: 4. 7. 2018, 09.55
Deli članek:

Umor je načrtovala več dni.

Maricopa County Sheriff's Office
Anna Mae Blessing

92-letna ženska iz ameriške zvezne države Arizona je do smrti ustrelila svojega 72-letnega sina. Razlog? Hotel jo je poslati v dom za ostarele.

Anna Mae Blessing je sedaj obtožena umora in napada s smrtonosnim orožjem. Grozi ji dosmrtna zaporna kazen, ki pa zanjo najbrž ne bo zelo dolga.

Blessingova je zadnje pol leta živela s sinom, 72-letnim Thomasom Blessingom in njegovo neimanovano partnerko, v stanovanju slednje. Ker je ugotovila, da jo nameravata spraviti v dom za ostarele, je 92-letnica poiskala svoji dve pištoli, ki ju je imela v lasti že več desetletij, in v ponedeljek z njima presenetila sina in njegovo partnerko.

Izpod halje je potegnila prvo pištolo, dvakrat ustrelila sina, nato pa jo je usmerila še v njegovo 57-letno partnerko, ki pa ji je uspela orožje izbiti iz rok. A mati je imela v halji skrito še drugo pištolo. Pograbila jo je in znova usmerila v snaho, a ta je taščo znova uspela razorožiti, pobegniti in poklicati policijo.

“Vzel si mi življenje, zato sem jaz vzela tvojega,” si je ostarela morilka mrmrala v brk, ko so policisti vdrli v stanovanje. Med zaslišanjem je postalo jasno, da je ocenila, da je dom za ostarele zanjo enako grozen kot smrt, zato se je odločila za umor.

Ta tudi ni bil storjen v afektu. Blessingova ga je načrtovala več dni, po tem, ko je slišala za sinove načrte.