Svetovno prvenstvo v nogometu

Kako je nezmotljiva prerokinja končala pod sekiro

S.R.
4. 7. 2018, 09.28
Posodobljeno: 4. 7. 2018, 09.33
Deli članek:

Orjaška pacifiška hobotnica je še nedolgo tega postala nacionalna senzacija, zdaj pa je dočakala krut konec.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hobotnica Rabio, kot jo je poimenoval japonski ribič Kimio Abe, ki jo je ujel ob obali otoka Hokaido, je prejšnji mesec spektakularno in uspešno napovedala uspehe japonske nogometne reprezentance. Njena kratkotrajna, a do nedavnega brezmadežna kariera, se je končala še preden bi osemnoga vidka lahko v celoti zasijala.

Po tem, ko je s pobiranjem drobcev hrane iz izbrane košarice pravilno prerokovala, da bodo Japonci premagali Kolumbijo, s Senegalom dosegli izenačen rezultat in izgubili proti Poljski, jo je ribič Abe, ki je očitno v prvi vrsti poslovnež, še pred dvobojem z Belgijo in dokler je bila še »sveža« prodal tržnici, s tem pa dobesedno presekal njenih petnajst minut slave.

Ker Abe s to poslovno potezo ni želel na cedilu pustiti svoje reprezentance, je pokojnico hitro nadomestil s hobotnico, ki ji je nadel ime Raibo mlajši. »Upam, da bo tudi drugi Rabio pravilno napovedal vse rezultate in da bo Japonska šla do konca,« je pred nekaj dnevi izjavil ribič, a je mlajšemu spodletelo že na prvi oviri, ko je smelo napovedal, da bodo Japonci v osmini finala premagali Belgijo, kar jim seveda ni uspelo. Z gotovostjo je zato mogoče napovedati eno, da Rabia mlajšega ne čaka svetla prihodnost.