Navdihujoče

Mladi so iz Ledin na Debeli rtič šli kar peš

Polona Krušec / Novice Svet24
3. 7. 2018, 21.00
Deli članek:

Posebno doživetje so pretekli konec tedna izkusili mladi športni navdušenci s svojimi spremljevalci. Na nogometne klubske priprave so se odpravili kar peš. Pot do morja je bila zanje edinstvena.

Facebook
Za pot iz Ledin do Debelega rtiča so potrebovali dobra dva dneva.

Nogometni klub Ledine že nekaj let organizira nogometne priprave na Obali. Mladi tako vsako leto uživajo v izpopolnjevanju svojih nogometnih veščin v kompleksu mladinskega letovišča na Debelem rtiču.

Kristjan Brus, predsednik Nogometnega kluba (NK) Ledine, organizator priprav, nam je povedal, da letos s pomočjo lokalnih humanitarnih organizacij neke vrste nogometni tabor omogočajo prek 40 otrokom z območja Idrije in Žirov. Še posebej vesel je, ker so s seboj na morje letos peljali tudi nekaj otrok iz socialno šibkejših družin.

Facebook
Mladinca pozirata v Šmihelu pod Nanosom.

Tudi plavali bodo

Naš sogovornik je posebej izpostavil, kako ponosen je, da se je šest otrok odločilo, da gredo na Obalo kar peš. »Lani smo ta podvig izvedli prvič. Vse skupaj je nastalo iz nekakšne šale, zdaj pa gremo na nogometne priprave na morje že drugič. Skupino pohodniških otrok spremlja še par staršev in seveda jaz, vodja kluba in njihov trener,« je pojasnil Kristjan Brus.

To, da so s skupino šestih otrok v dveh dneh in pol naredili več kot 100 kilometrov, mu je v ponos. Pešačili so od Ledin do Godoviča in naprej do Predjame, Divače, Kozine, Ospa in nato čez Italijo do Debelega rtiča. V nedeljo popoldan so zmagoslavno dosegli cilj in zaploskali svojemu dosežku.

Facebook
Zaslužen počitek pohodnikov nedaleč proč od cilja.

Spodbujanje aktivnosti

Večina otrok je, kot je Brus pojasnil, na nogometne priprave sicer prispela z avtobusom. Nogometni tabor, v katerem bodo otroci uživali do konca tega tedna, sicer ne bo samo v znamenju tega popularnega športa, ampak bodo aktivnosti mladincev pestre; družili se bodo, plavali in seveda zabavali. Brus je ob koncu našega pogovora poudaril še, da v svojem klubu in okviru takšnih taborov poskušajo med mladimi spodbujati športno kulturo in seveda druženje – socializacijo.