Uničenje

FOTO: Tajnikovi v tem trenutku najbolj potrebujejo krovca

Gabrijel Toplak/Novice Svet24
3. 7. 2018, 20.45
Deli članek:

Najprej je zagorel avtomobil, a so ognjeni zublji zaradi svoje razsežnosti povsem uničili tudi bližnjo leseno uto, ostrešje stanovanjske hiše in še mansardno stanovanje.

PGD Gaberk
Na avtomobilu naj bi, sicer neuradno, zagorelo zaradi samovžiga.

Na naslovu Ravne 188 v občini Šoštanj, kjer živi družina Tajnik, je v noči na nedeljo zagorelo osebno vozilo pod nadstreškom ob stanovanjskem objektu, ogenj pa se je razširil še na nadstrešek, mansardo in ostrešje stanovanjske hiše.

PGD Gaberk
Tamkajšnjim gasilcem kljub hitri intervenciji požara ni uspelo ukrotiti.

46 gasilcev je gasilo goreče objekte.

Kot je za Novice Svet24 povedal poveljnik PGD Gaberke Janko Jan, sta ob prihodu gasilcev že gorela garaža in ostrešje stanovanjske hiše, zato je za dostavo gasilne vode aktiviral še osrednjo enoto PGD Šoštanj, ki je varovala sosednje objekte in preprečila širjenje požara. »Velike težave so nam v zahtevnem požaru povzročale visoke temperature, ki so precejšnje količine vode, potrebne za gašenje, kar sproti uparjale. Prav to je bil glavni vzrok, da se je pri gašenju požara poškodoval tudi naš operativni član Igor Rezman; z reševalnim vozilom so ga prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje,« je pojasnil Jan.

PRIJAVA

Gasilci so bili obveščeni o požaru vozila, a se je ogenj do njihovega prihoda že razširil na garažo in ostrešje hiše. Intervencijo so zaključili v zgodnjih jutranjih urah

VZROK: NAJVERJETNEJE SAMOVŽIG AVTOMOBILA

Ob prihodu so gasilci nemudoma začeli omejevati požar, gasilci PGD Topolšica in Lokovica pa so skrbeli za prevoz vode oziroma zadostno oskrbo z vodo. »Ogenj je zaradi svoje razsežnosti povsem uničil avtomobil, pri katerem je najverjetneje prišlo do samovžiga, leseno uto, ostrešje stanovanjske hiše in mansardno stanovanje. Intervencijo smo zaključili zgodaj zjutraj, gasilci PGD Gaberke pa so na kraju izvajali gasilsko stražo. S termokamero smo še pregledali, razkopali in dokončno pogasili žarišča požara na ostrešju objekta,« je povedal Jan. Dodal je, da je odprava posledic katastrofe, ki je doletela omenjeno družino, že v polnem teku, v tem trenutku pa najbolj potrebujejo krovca, ki bi se lahko takoj lotil obnove strehe. 

PGD Gaberk
Poleg fasade je precejšnja škoda nastala tudi na ostrešju ...

PGD Gaberk
… in podstrešju stanovanjske hiše.

DOBRO SODELOVANJE GASILCEV

Na zahtevni intervenciji so najprej sodelovali prostovoljni gasilci iz društev Gaberke in Šoštanj, pozneje sta se jim pridružili še PGD Topolšica in Lokovica. 

PGD Gaberk
Ogenj se je hitro razširil na stanovanjsko hišo.