Požar v hotelu Union

FOTO: 400.000 evrov škode, ker je nekdo poskušal uničiti osje gnezdo?

S.R./STA
3. 7. 2018, 20.42
Posodobljeno: 4. 7. 2018, 06.55
Deli članek:

Včeraj zjutraj je zagorelo v mansardnem delu Grand hotela Union Business, ki se nahaja v ožjem središču Ljubljane. Zdaj je že znan možen vzrok za nastanek požara.

STA
Zahtevno gašenje požara v hotelu Union.

Požar, ki je zaradi višine objekta zelo zahteven, je gasilo 75 gasilcev s 14 gasilskimi vozili, je v izjavi medijem pojasnil vodja intervencije Jure Dolinar. Gašenje bo po njegovi oceni trajalo še nekaj ur. Evakuirali so okoli 100 oseb.

Zagorelo je v mansardi lesenega objekta. Najprej je zagorel del ostrešja, les in izolacija ter se hitro razširil do vrha stavbe, je pojasnil vodja intervencije. Ogenj notranjosti sob sicer ni zajel, je pa pronicala voda v sobe, ki so v mansardi. Zakaj je požar izbruhnil, v tem trenutku še ne vedo.

Gašenje požara je bilo zahtevno, saj je streha objekta gladka, poleg tega je objekt visok več kot 22 metrov, zato gašenje z gasilsko lestvijo ni možno. Gasilske ekipe tako požar gasijo odznotraj ter s pomočjo vrvne tehnike, je pojasnil.

Bobo
Gasilci se menjujejo na pol ure do eno uro.

Iz Uniona so sporočili, da neposredno ni bila ogrožena nobena hotelska soba. V evakuaciji hotela in gostov, ki je bila izpeljana v nekaj minutah in v skladu z evakuacijskim načrtom, pa ni bil poškodovan nihče. Ob tem so se zahvalili tako gasilcem kot policistom, ki so jim priskočili na pomoč.

Zaradi višine objekta je bilo gašenje zelo zahtevno in je trajalo nekaj ur. Kot so pojasnili v Unionu, so jih ob približno 13.30 obvestili, da je požar omejen in pod nadzorom, a se požarnovarnostni ukrepi še vedno izvajajo. Nekaj minut po 16. uri pa so na ljubljanski policijski upravi potrdili, da so gasilci končali delo.

Bobo
Požar je privabil številčno publiko.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, je zagorelo v sedmem nadstropju hotela, požar pa se je nato razširil v mansardo in ostrešje. Zakaj je požar izbruhnil, še vedno ni znano, saj kriminalistična preiskava še aktivno poteka. Po nekaterih informacijah, ki so zaokrožile v javnosti, naj bi požar izbruhnil, ko je nekdo skušal z ognjem uničiti osje gnezdo. Je pa v požaru nastala velika škoda, po prvih ocenah okoli 400.000 evrov.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin tudi v smeri suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so še sporočili s PU Ljubljana.

Bobo
Gašenje požara v ljubljanskem Unionu bo lahko trajalo še nekaj ur.

Bobo
Požar v hotelu Union.

STA
Zahtevno gašenje požara v hotelu Union.

STA
Zahtevno gašenje požara v hotelu Union.

STA
Zahtevno gašenje požara v hotelu Union.