MasterChef

Jernej razočaran, a prepričan, da je pokazal več kot drugi

K.M.
18. 5. 2018, 18.00
Deli članek:

Včeraj je moral kuharski šov MasterChef zapustiti 26-letni Jernej Žavcer, ki po izpadu ni čisto prepričan, kaj je šlo narobe in zakaj je njegova skupina sploh izgubila. Zmago pa najbolj privošči Jaki.

POP TV

Si razočaran, ker si moral zapustiti kuhinjo MasterChef?

Seveda sem razočaran, imel sem večja pričakovanja, trudil sem se po največjih močeh, prav tako dokazal, da je moje kuharsko znanje dobro, ampak je na žalost splet okoliščin tako nanesel in sem zapustil tekmovanje prej kot sem si želel. Po drugi strani pa sem vesel, ker sem se lahko vrnil domov k svoji punci in družini, kjer je še vedno najlepše. Prav tako se poročim konec maja in sem s tem dobil možnost pomagat svoji punci malo pri organizaciji (smeh).

Preberite, zakaj so ob Jernejevi izločitvi močno razočarani gledalci!

Pretekli teden si navdušil s sladico, kaj je šlo tokrat narobe?

Res je, sladica mi je uspela zelo dobro, nad čemer sem še sedaj navdušen. Ne vem, če je šlo kaj narobe v bistvu, ker se mi zdi, da sem pokazal dovolj, da bi ostal v tekmovanju, čeprav je bilo daleč od dobrega, ampak na žalost se z mano niso strinjali sodniki in sem kljub vsemu izpadel. Dobil sem skupino, ki sem si želel, dostavli smo to kar smo si želeli, predvsem sta tukaj blestela Sinke in Jaka (še enkrat vsa čast fantoma za sladico), ampak sreča ni bila na moji strani.

Si mnenja, da bi moral kuhinjo pred tabo zapustiti še kakšen drug tekmovalec?

Ja. Zdi se mi, da sem pokazal dosti več kot nekateri sotekmovalci, ki so ostali v nadaljnem tekmovanju, ampak to je tekmovanje in vsakič moraš dostaviti, kajti ena napaka je lahko usodna in greš domov.

POP TV

Česa si se naučil v kuhinji MasterChef?

Moram priznat, da je bila dobra življenska izkušnja, naučil sem se ogromno novega o kulinariki od drugih tekmovalcev in to mi je v bistvu najbolj žal, da nisem mogel ostati dlje in odnesti še več novega znanja. Tudi nasveti sodnikov so bili koristni, čeprav bi lahko imeli malo več stika z njimi, da bi z nami delili svoje znanje in izkušnje.

Kdo od sodnikov te je največ naučil?

Težko je rečt, da sem se dosti naučil od njih, ampak njihovi nasveti so in mi bodo pomagali pri nadaljnem kuhanju.

Komu od preostalih tekmovalcev najbolj privoščiš zmago in kdo si je po tvojem mnenju ne zasluži?

Najbolj privoščim Jaki, kajti imela sva največ stika tudi izven kuhinje in sva se dobro razumela. Seveda pa me ne bi motila zmaga katerega koli iz med članov moje ekipe ob izpadu (Tibor, Sinke in Žan) in prav tako Borisa. To ne pomeni, da si kdo drug ne bi zaslužil zmage, ampak se mi zdi, da je želja in znanje teh tekmovalcev bila večja.

Izpadla tekmovalka: Nočem slabe krvi

Kakšne so tvoje želje v kuharskem svetu?

Kuhanje je moja strast, uživam v njem in me sprošča. Ta teden sem začel s svojim blogom MadCookJernej, kjer bom delil svoje recepte, izkušnje, nasvete in znanje iz kulinarike. Tako, da vsem, ki me želijo spremljat si kar na ogledajo mojo stran. Dobil sem že nekaj ponudb za delo v kuhinji, ampak je moj trenutni prvi cilj še vedno zaključit študij in se bom nato posvetil kulinariki dosti bolj, kar pa ne pomeni, da se ne bom dalje izobraževal na tem področju sedaj. Kuhanje je in bo del mojega življenja, ne glede na to za kakšno pot se odločim v prihodnosti.

POP TV

Pred vstopom v šov si izjavil, da bi denarno nagrado porabil za kuharsko izobraževanje. Ali kljub neosvojeni nagradi še vedno razmišljaš v tej smeri?

Kot sem omenil se bom dalje izobraževal na področju kulinarike, ne bo šlo tako hitro in lahko, kot bi bilo če bi zmagal na tekmovanju in prejel denarno nagrado (smeh), ampak počasi se daleč pride. In dobra stvar je, da v kulinariki nikoli ne zmanjka novih stvari za naučit.