Za izzive ni nikoli prepozno

FOTO: Pri 51 letih postal zelo zaželen model

Teja Pelko/Novice Svet24
11. 5. 2018, 20.50
Deli članek:

Milan Gačanovič - Gacho, ki je kot umetnik ličenja delal za številne znane tuje kozmetične hiše, prebiti pa se mu je uspelo tudi na milansko modno sceno, se je zdaj znašel v zanj povsem novi vlogi.

Nina Žnideršič
Milan Gačanovič - Gacho

Postal je namreč model. In to pri 51 letih. Sicer Gacho že od nekdaj rad pozira – v tem namreč neznansko uživa.

MULTITALENT

Gacho se ni izkazal le kot umetnik ličenja, ampak tudi kot oblikovalec čevljev, pokrival, pohištva, oblačil za nosečnice in modnih dodatkov ter kot stilist in filmar.

S posnetki, ki jih je naredila fotografinja in njegova zelo dobra prijateljica Nina Žnideršič, je zanimanje vzbudil pri več tujih modnih agencijah, že med samim snemanjem pa ga je bil veliko deležen pri svoji psički Ajši.

»Ajša želi biti vedno v kadru, zato se znajo stvari na snemanju malce zakomplicirati, če je ne vzamem v naročje. Začne namreč neutrudno lajati, kar je malce neprijetno, še posebno če to poteka v poznih nočnih urah. Ko pa jo končno dvignem, mi seveda z velikim veseljem s svojim vnetim lizanjem obraza odstrani skoraj ves mejkap in zadeva se mora malce obnoviti,« nam je v smehu opisal Gacho, ki se je sicer z novim podvigom pridružil velikemu trendu sivolasih modelov, ki so prevzeli mesto mlajšim modelom skoraj po vsem svetu.

Nina Žnideršič
Milan Gačanovič - Gacho

PREVLADA SIVOLASCEV

To se mu zdi zelo pozitivno. »Vsekakor se mi zdi, da je danes še kako pomembno, da iz vseh oglasov in revij ne štrlijo le mladi obrazi brez ene same gubice. Poistovetenje z modelom je ključnega pomena, v marketingu in modni industriji. Odpirajo se novi pristopi k oglaševanju, ki so več kot dobrodošli,« pravi Gacho.

Fotografi z Gachem nimajo veliko dela. Vse pričujoče fotografije so denimo nastale v eni noči, z obilnim zajtrkom ob 4.30 zjutraj.

GACHEV PREHRANSKI IN LEPOTNI REŽIM

Milan za svoj zunanji videz skrbi tako s telesno vadbo kot s prehrano. »Postava se z leti kar sama preoblikuje. Če imaš dober DNK, je to seveda velik plus. Malce gibanja sicer ne škodi. Prehrana je seveda tista glavna, ki telo poganja naprej. Najpomembnejše je, da imaš vsaj pet obrokov na dan, ki ne vsebujejo preveč sladkorja in nezdravih maščob. Olivno olje in surovo maslo sta priporočljivi. Margarine in navadna olja pa so, kljub veliki reklami, žal zgrešena miselnost. Zelo pomembna je tudi ustrezna nega kože in las. Kožo moraš negovati vse življenje. Kar v to vložiš v rani mladosti, se ti obrestuje v rani starosti. Velika napaka je, da se šele v srednjih letih zaveš, da prej nisi kaj dosti naredil zase, in potem kupiš celo goro krem ter pripomočkov, da bi to popravil. Veliko ljudi se nato kaj hitro zateče k plastičnim kirurgom in rezultati so po navadi preveč 'nategnjeni'. Glede las pa naj vam razkrijem malo skrivnost: pranje las vsak dan je zelo škodljivo. Pomembno je redno krtačenje las in s tem tudi lasnih korenin ter lasišča. Stimuliranje lasišča je tisto bistveno,« razkriva Gačanovič, ki je lani srečal abrahama, česar pa sam ni občutil kot kakšne posebno pomembne življenjske prelomnice.

Nina Žnideršič
Milan Gačanovič - Gacho

Nina Žnideršič
Milan Gačanovič - Gacho

Nina Žnideršič
Milan Gačanovič - Gacho