Gorske sanje

Jure Ivanušič je precej boljši mož, kot je bil v seriji

Teja Pelko / Novice Svet24
6. 5. 2018, 12.24
Deli članek:

Jure, ki je v seriji Gorske sanje upodobil Simona Starmana, Maksimilijanovega sina in Rokovega očeta ter ne prav ljubečega in varajočega moža, je v resnici pravo nasprotje svojega lika.

Mediaspeed.net
Ivanušič z Nano na podelitvi nagrad žarometi

Že vrsto let je namreč srečen v objemu skladateljice in sopranistke Nane Forte, s katero ima tudi hčerko Titino.

Par se je skupaj udeležil podelitve najprestižnejših medijskih nagrad žarometi, na kateri je bil Jure tudi nominiran v kategoriji filmska zgodba leta za film Stekle lisice, za katerega je napisal scenarij in v njem zaigral.

Planet tv
Navdih za lik Simona (na posnetku z ženo iz serije Ireno (Alenko Tetičkovič)) je Jure črpal iz vseh odnosov, ki jih je imel pred desetimi leti in še več, pa tudi iz drugih osebnih izkušenj.

ZARADI UMETNOSTI DRUŽINE NE BI NIKOLI POSTAVIL NA STRANSKI TIR

Kljub številnim delovnim obveznostim pa je družina pri Ivanušiču vedno na prvem mestu, kar je pri velikih umetnikih sicer prej izjema kot pravilo. »Veliki umetniki so pogosto pozabljali na družino ali celo zahtevali, da se podreja njihovemu delu. Človek, ki je popolnoma predan svojemu delu, živi le za to, zato je velik v tistem, kar dela. Zato so družinske stvari za takega človeka breme. Po drugi strani so tudi veliki umetniki družinski ljudje. Tako da ni nemogoče obojega uskladiti, samo nekaj več truda je potrebnega,« je prepričan Ivanušič.