Srčni dami

Kraljevska para sta si popolnoma različna

S.N.Č. / Novice Svet24
31. 3. 2018, 08.30
Deli članek:

Čim bliže je dan, ko bo v zakon stopil princ Harry, več je primerjav s starejšim bratom in njegovim zakonskim življenjem ter odnosom s soprogo. Razlik je kljub podobnemu statusu ogromno.

Profimedia
Dva na videz podobna para sta si različna kot noč in dan.

Tracey Cox, priznana strokovnjakinja za odnose, govorico telesa in tudi velika poznavalka britanske kraljeve družine, je pod drobnogled vzela princa Williama in Harrya ter njuni izvoljenki Kate in Meghan.

Podobnosti med paroma ni odkrila, je pa ugotovila, da sta si Kate in Meghan različni kot noč in dan, toda za svoja partnerja sta idealni ženski.

TRADICIJA

Glede na to, da bo William v prihodnosti britanski kralj, je Kate prava žena zanj, saj je tradicionalno vzgojena in resna, njena družina je stoodstotno angleška in po nekih povezavah tudi že stoletja v stikih s kraljevsko. Kate in William sta par že iz srednje šole, njuna zveza je ves čas pod vplivom odgovornosti, ki jo prinaša prinčev naslov. Kate ima zelo primerno izobrazbo – je umetnostna zgodovinarka, vendar pa si kariere nikoli ni ustvarila, saj so ji kot prinčevemu dekletu takoj pripadle druge obveznosti. Tracy je analizo strnila z ugotovitvijo, da je ta par idealen, da prevzame prestol in žezlo.

MODERNOST

Meghan je seveda čisto druga zgodba kot Kate. Po njenih žilah se pretaka kri različnih evropskih prednikov in še črna po mami, njena igralska kariera pa je cvetela. Navsezadnje je samo z vlogo v televizijski seriji Suits zaslužila milijone. Njen svetovni nazor je revolucionaren, zavzema se za odpravo vsakršne diskriminacije in je goreča borka za živali. Pred Harryjem je bila že poročena, toda tudi on je imel veliko ljubezenskih zvez in bil glavni na bučnih zabavah, ki so trajale vse do juta.

A ker je Harry že večkrat omenil, da se bo trudil monarhijo posodobiti, mu bo to z Meghan ob strani seveda lažje uspevalo. Američanka se med ameriško svobodomiselnostjo in angleško konzervativnostjo izvrstno znajde.