Tekma

Drevi veliki derbi Olimpija - Maribor, favorit je ...

J.P./STA
31. 3. 2018, 08.22
Posodobljeno: 31. 3. 2018, 08.23
Deli članek:

Slovenski klubski nogomet bo drevi ob 20.30 dočakal nov večni derbi med ljubljansko Olimpijo in branilcem naslova Mariborom, in sicer v okviru 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije.

Grega Wernig

V vlogi favorita so Ljubljančani, ki imajo ob tekmi več že 10 točk prednosti. Nova zmaga zeleno-belih bi pomenila velik korak k osvojitvi naslova.

Plusi in minusi

Precej lepšo popotnico s sabo nosi ljubljanska zasedba. Ta spomladi še ni oddala točke, prejela pa vsega dva zadetka. Še posebej prepričljiva pa je pred svojimi navijači, saj v tej sezoni v Stožicah ni zmagal še nihče, na zadnjih dveh tekmah na domačem terenu pa so izbranci Igorja Bišćana dosegli kar devet zadetkov.

Ekipi sta se od sezone 2009/10 pomerili 34-krat. Precej več uspeha imajo Mariborčani, ki so zmagali na kar 17 tekmah, Olimpija pa zgolj na treh, 14 tekem se je končalo brez zmagovalca. Tudi v Stožicah imajo več uspeha vijoličasti, in sicer sedem zmag, dva poraza in osem neodločenih izidov.

Izbranci Darka Milaniča pa v zadnjem času ne kažejo prepričljivih iger. Na zadnjih petih tekmah so le enkrat zmagali in si nabrali velik zaostanek za Olimpijo. Imajo pa boljše razmerje v medsebojnih tekmah z njo v tej sezoni, ob enem remiju 0:0 v gosteh imajo še zmago doma z 1:0. Dodaten plus v prid Maribora so tekme v gosteh, saj so na teh precej bolj prepričljivi - na desetih gostovanjih so zbrali 25 od 30 možnih točk, klonili le v Celju.