Lagal policiji

Radgončan prijavil napad s spolno igračko, vse pa kaže, da je »kriv« sam

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
31. 3. 2018, 07.15
Deli članek:

Policija še zbira obvestila, a je zadeva v zaključni fazi.

Profimedia
V prijavi naj bi navedel spolno izživljanje s spolno igračko nad njim, ko je ležal na tleh. Po domnevnem napadu se je v bolnišnico pripeljal sam.

Precej nenavadna zgodba 51-letnika iz Gornje Radgone, ki je policistom Policijske uprave Murska Sobota v začetku februarja letos prijavil napad s spolno igračko (šlo naj bi za vibrator, op. p.), zaradi česar je poiskal tudi zdravniško pomoč, dobiva epilog.

Potreben operativni poseg

Kot smo že poročali, so v Splošni bolnišnici Murska Sobota 2. februarja okoli 2. ure zjutraj sprejeli moškega s poškodbami, ki naj bi bil žrtev napada s spolno igračo. To so za Novice Svet24 tudi potrdili: »Moški se je pripeljal sam in dejal, da naj bi bil žrtev napada s spolno igračo. Z operativnim posegom mu je bil predmet odstranjen, pacient pa je bil sprejet na kirurškem oddelku.«

Lažna prijava

Po operativnem posegu so o dogodku obvestili policijo, a informacije, ki naj bi jih povedal policistom, naj bi napadenega Radgončana čez čas postavile na laž. Torej se je verjetneje s spolno igračko ranil sam in ni bil žrtev zločina. Policistom naj bi se namreč zadeva zdela čudna že ob prijavi, saj so se informacije o dogodku razlikovale. Po eni različici naj bi moškega napadli trije neznanci med sprehodom, po drugi različici pa na njegovem domu.

A ker naj ne bi našli odgovora, kako so napadalci v stanovanje sploh prišli, so takoj začeli preiskovati možnosti samopoškodbe. In prav to naj bi se tudi potrdilo; na podlagi zbranih dokazov naj bi ugotovili, da poškodbe vendarle niso nastale tako, kot ga je opisal domnevno napadeni, ampak naj bi si jih povzročil sam.

Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota, je za Novice Set24 povedala, da je »zadeva v fazi izbiranja obvestil oziroma v zaključni fazi preiskave«. Kljub temu naj bi ga murskosoboški kriminalisti osumili storitve kaznivega dejanja krive ovadbe. In predpisana kazen, ko kdo koga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, a ve, da ga ni storil, je zapor do dveh let.