Vzdušje

Pisana velika noč na naših balkonih

B.B. / Novice Svet24
31. 3. 2018, 08.01
Deli članek:

Drevje nam zgodaj spomladi razkrije svojo veliko skrivnost. Poleti zaradi košate krošnje, pod katero se vsak dan sprehajamo in tako radi posedamo, ne vidimo, kar nam je dano videti zdaj.

Cvetoča drevesa bodo čudoviti pisani pirhi še polepšali.

Med golimi vejami je vpeto drobno zapuščeno gnezdo, ki čaka na pravo pomlad in ptice, ki ga bodo ponovno naselile. In kot gnezda visoko na drevesih so videti tudi balkoni na golih pročeljih hiš. Prazni, sivi in zapuščeni. Tako kot gnezda čakajo na pomlad, da bo odgnalo novo brstje in se bo nanje vrnilo življenje.

Dreamstime
Cvetlični lonček zasadimo s pomladnim cvetjem in ga z nekaj vejami navidezno spremenimo v košarico. Sredi nje položimo veliko nojevo ali mavčno jajce.

HREPENENJE

Ko bo nežno zelenje ponudilo zavetje pernatim kepicam, se bo tudi na balkonih začelo odpirati nešteto cvetov, ki bodo kljubovali zadnjim nočnim hladom in nas vabili, da jih pogosteje obiščemo. Sončni dnevi nas bodo zvabili na stol, prislonjen ob toplo steno stavbe, in k poslušanju ženitne pesmi ptic. Takrat bomo vedeli in čutili, da je pomlad zares prišla.

VDIHNIMO POMLAD

Še dandanes ponekod velja prepričanje, da prava pomlad pride šele s praznikom velike noči. Ta dogodek ni kar tako, zato ga pričakajmo pripravljeni. Za praznike se navadno potrudimo dom narediti še lepši in prijetnejši. Tokrat se vsaj malo posvetimo tudi krašenju balkona, saj je vendar sestavni del stanovanja. Razveselimo otroke in med prvo cvetje postavimo praznične simbole, med igro naj iščejo pisanice in sladkarije, mi pa jim predstavimo posamične rastline in tako širimo njihovo znanje. Še bolj pa bodo uživali, če jih bomo čim prej pritegnili k pripravam na praznovanje.